Skip to main content
  • 24.01.2019.

Josipa Lisac za Večernji 2014: U elektronici sam pronašla nešto što mi se sviđa

Intervju sa Josipom Lisac objavljen 2014. u Večernjem donosi dva zanimljiva pitanja koja su usmjerena na elektroničku glazbu i suradnju sa Ilijom Rudmanom.

Piše: 


Pošto se radi o vrlo afirmativnoj poruci hrvatske pjevačice i jedna od najvećih predstavnika hrvatske glazbene umjetnosti, odlučili smo Vam prenijeti njeno poimanje elektroničke glazbe, a evo što je u samom intervjuu Josipa rekla autorici Kristini Bosno.


Photo: L.A.A. press

:: Obostrana je vaša ljubav s mladima, s nekima ste i zapjevali, a posljednja je vaša suradnja s mladim majstorom elektroničke glazbe Ilijom Rudmanom u pjesmi "Bad Passion". Jeste li fan elektronike?

Otvorena sam prema svim glazbenim izričajima, znatiželjna sam. Elektronička glazba danas je najslušanija vrsta glazbe. Netko će se pitati što tu ima lijepog, to je buka, ludnica, dumbanje, lumpanje, ja se s tim uopće ne slažem. Svaka vrsta glazbe široka je lepeza i u elektronici sam pronašla nešto što mi se sviđa.

A što se tiče Ilije Rudmana, ta je suradnja bila luda! Napravili smo famoznu stvar u kojoj pjevam na nekom svojem jeziku. S Ilijom sam se odmah skompala. Sladak je sa svojom dugačkom kosom i trapericama s rupama na koljenima.

:: Jeste li ikad bili na partyju s elektroničkom glazbom?

Pa normalno! Na Sljemenu sam bila na partyju. Bilo je famozno jer je bilo užasno puno ljudi, a nikog ne vidiš jer je bio mrak. Dva dečka skužila su me u mraku i rekla: "Joooj mi tak volimo vaše pjesme!"

Partyji su i svijet za mene.

Glazba je univerzum koji svatko doživljava na svoj način. Meni glazba znači slobodu. Znaju me pitati kako mogu pjevati jednu pjesmu 40 godina. Mogu zato što nikad ne zvuči isto jer se ja potrudim da ne bude ista i da ne bude dosadna meni, a kamoli onda onima koji me slušaju.

Pročitajte više ovdje.

U međuvremenu je Josipa surađivala i sa bendom Chui i Andreom Ljekajem. Upravo remix trake "Putujem" od Ljekaja je uzeo nagradu Ambasador 2018.
 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2