Skip to main content
  • 17.05.2021.

Kraftwerk su napokon ušli u Rock & Roll Kuću slavnih

Nakon što su ih Rock and Roll Hall of Fame u prošlosti šest puta odbili, Kraftwerk će konačno dobiti nagradu Early Influence Award

Piše: 


Tijekom godina mnogi su umjetnici pomogli oblikovati zvuk svog žanra jedinstvenim zvukom ili instrumentom koji nikada prije nije bio isproban. Jedno se kao ime ističe Kraftwerk, legendarni njemački bend koji je nadaleko prepoznat kao jedan od najvećih inovatora elektroničke glazbe.

U potpunoj promjeni statusa quo za glazbu sredinom 70-ih, Kraftwerk je pionir zvuka elektroničke glazbe kakav poznajemo. Izlaskom svog albuma ‘Autobahn’ 1974. godine, postali su prvi bend koji je u potpunosti prihvatio repetitivne elektroničke zvukove i stekao svjetsku pozornost radio editom naslovne pjesme koja se našla u vrhu chartova u više zemalja. Njima je dodijeljena nagrada Early Influence uz izjavu Kuće slavnih Rock & Roll-a koja glasi:

    "Kraftwerk je uspostavio nacrt moderne elektroničke glazbe – bez njih jednostavno ona ne bi postojala."

Kraftwerku se pridružuju neka od najistaknutijih imena poput Jay-Z, Tina Turner, Foo Fighters i LL Cool J, također na "najrazličitijem popisu nagrađenih u povijesti" Rock & Roll Kuće slavnih ove godine. Svi koji su dobili ovo priznanje primit će ga na 36. svečanoj ceremoniji Rock & Roll Kuće slavnih koja će se održati u subotu, 30. listopada 2021. u Rocket Mortgage Fieldhouse u Clevelandu, Ohio (SAD). Više možete saznati ovdje.

sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk