Novi val: Pasta – arhitekt groovea koji gradi atmosferu bez forsiranja
Bez velikih riječi i pompe, ali s jasnom vizijom i osjećajem za prostor, Pasta kroji svoj put
Iza aliasa Pasta stoji Ivan Pastuović, DJ i selektor koji je glazbu počeo osjećati još kao tinejdžer. Njegov prvi susret s elektroničkom glazbom bio je u Poljicima, na lokalnom partyju gdje je tada anonimni DJ Jock puštao set pred malom, ali strastvenom ekipom. „Nije bilo velikih stageva ni poznatih imena, samo glazba, energija i onaj trenutak kad shvatiš koliko sve to može promijeniti prostor i ljude u njemu“, prisjeća se Pasta. Taj trenutak postao je iskra koja će godinama kasnije definirati njegov vlastiti DJ put.
Iako za pultom stoji svega dvije godine, Pasta je uspio razviti prepoznatljiv stil u kojem spaja rominimal, deep tech/minimal, microhouse, minimal techno, groovy house/tech house i electro. Njegova selekcija je intuitivna, miksevi puni detalja, a groove nikad ne popušta. Što se tiče setova, oni nastaju spontano u trenutku i u potpunom skladu s vibrom publike, a prepoznatljivi su po dugim organskim prijelazima i energiji koja postepeno raste do euforije. To su setovi koji se ne nameću, ali te polako i sigurno preuzmu do samog kraja i ostaju u pamćenju.
“Volim duge setove jer mogu sam graditi atmosferu do trenutka kada kap prelije čašu – tada sve počinje, bilo da vodi u mračniju vožnju ili čistu euforiju,” ističe nam Pasta te dodaje kako za njega DJ-ing nije puko puštanje glazbe već pričanje priče i građenje atmosfere koja se ne zaboravlja: “Ne želim natjerati publiku da pleše, želim da sami shvate da ne mogu stati.”
Danas je rezident Zabrij radija, gdje redovito objavljuje svoje setove i gradi svoj glazbeni identitet. Nedavno je s kolegom Mingom pokrenuo projekt Fr3kVenc4 (3V4) i odradio prvi all-nighter u Zagrebu, a sljedeća stanica mu je prvi festivalski nastup na Pulsar Lift Beach Clubu na plaži Zrće, gdje će nastupiti uz imena kao što su Marcela i Ivan Mastermix.
Pastu možete pronaći na Instagramu i SoundCloudu.
*Članak je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske