Baner
alt

Remek djela preminulog Robert Milesa

Srijeda, 10 Svibanj 2017

Tvorac zarazne rave/dance/trance himne "Children" iz 1995.g. Robert Miles preminuo je jučer u svom domu na Ibizi.


Robert Miles je producent iz Italije koji se prvi put pojavio 1995.g. sa singlom "Children" tek jedan u moru producenata koji su tada producirali kombinaciju elektronike i klasične glazbe. Robert Miles novog doba nakon šestogodišnje kreativne pauze (2004. - 2010.) je bio orjentiran na progresivne, ambijentalne elektroničke zvukove, te fuziju electra i rock glazbe, te je na njega blagi utjecaj imala i jazz glazba.


1995. "Children" doživio je reinkarnaciju. Pprodan u više od 350,000 primjeraka te bilježi i veliki uspjeh na top listama diljem Europe. Promocija njegovog zvuka kao i melodije iz spomenutog rada širila se kao virus brzinom svjetlosti. Već 1997.g. prodao je više od 5 miljuna primjeraka ovog singla u cijelom svijetu te osvojio platinastu nagradu.


Uslijedili su novi radovi "Fable", "One & One", "Freedom" koji su bili samo novo štivo za publiku i ljubitelje ovog zvuka. Gotovo nema svjetske radio, TV postaje ili glazbene kompilacije koja tada nije imala Robert Milesa na playlisti ili tracklisti.


Umjetnik koji je do sada sakupio preko 14 miljuna prodanih nosača zvuka, svirao svuda i surađivao s mnoštvom instrumentalnih glazbenika u posljednje vrijeme je redefinirao svoj producentski izričaj.


Život i rad Robert Milesa ne može se opisati riječima
Brojne kolege producenti i DJ-i danas se preko društvenih mreža opraštaju od talijanskog umjetnika. Ostavio je neizbrisiv trag na sceni, a svima nama u nasljeđe briljantne radove - svevremenske hitove za dušu i tijelo.

Remek djela preminulog Robert Milesa