Skip to main content
  • 10.05.2017.

Remek djela preminulog Robert Milesa

Tvorac zarazne rave/dance/trance himne "Children" iz 1995.g. Robert Miles preminuo je u svom domu na Ibizi.

Piše: 

Naslovna foto

Robert Miles


Robert Miles je producent iz Italije koji se prvi put pojavio 1995.g. sa singlom "Children" tek jedan u moru producenata koji su tada producirali kombinaciju elektronike i klasične glazbe.


Foto:  Elle LoFaro

Robert Miles novog doba nakon šestogodišnje kreativne pauze (2004. – 2010.) je bio orjentiran na progresivne, ambijentalne elektroničke zvukove, te fuziju electra i rock glazbe, te je na njega blagi utjecaj imala i jazz glazba.
{youtube}CC5ca6Hsb2Q{/youtube}

1995. "Children" doživio je reinkarnaciju. Pprodan u više od 350,000 primjeraka te bilježi i veliki uspjeh na top listama diljem Europe. Promocija njegovog zvuka kao i melodije iz spomenutog rada širila se kao virus brzinom svjetlosti. Već 1997.g. prodao je više od 5 miljuna primjeraka ovog singla u cijelom svijetu te osvojio platinastu nagradu.
{youtube}4drFK8ohAxg{/youtube}

Uslijedili su novi radovi "Fable", "One & One", "Freedom" koji su bili samo novo štivo za publiku i ljubitelje ovog zvuka. Gotovo nema svjetske radio, TV postaje ili glazbene kompilacije koja tada nije imala Robert Milesa na playlisti ili tracklisti.
{youtube}GtyiRvB5vCo{/youtube}

Umjetnik koji je do sada sakupio preko 14 miljuna prodanih nosača zvuka, svirao svuda i surađivao s mnoštvom instrumentalnih glazbenika u posljednje vrijeme je redefinirao svoj producentski izričaj.
{youtube}jtKMtcb4PzE{/youtube}

Život i rad Robert Milesa ne može se opisati riječima
Brojne kolege producenti i DJ-i danas se preko društvenih mreža opraštaju od talijanskog umjetnika. Ostavio je neizbrisiv trag na sceni, a svima nama u nasljeđe briljantne radove – svevremenske hitove za dušu i tijelo.
{youtube}KYRR3eDColg{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk