Skip to main content
  • 2.10.2023.

S.O.S. – Hramu sreće prijeti zatvaranje. Potpišite peticiju za spas Boogalooa!

Anđelko Šipuš poznatiji kao DJ Shipe za pultom, prije nekoliko dana teška je srca progovorio o mogućem gašenju kluba Boogaloo, jer je Grad Zagreb naložio da se svi gradski prostori daju udrugama

Piše: 


Shipe u vrlo dirljivoj objavi pokazuje kako su izigrani od strane Grada Zagreba, te jedino što preostaje je borba Davida i Golijata. Stoga spasimo našu scenu, jer prijeti joj uništenje, posebno ako se dogodi da izgubimo Boogaloo, klub koji već više od dva desetljeća gradi bolju nam scenu i odgaja generacije i generacije partijanera.

Future Scope je tamo pronašao novi dom; stasale su nove generacije DJ-a i clubbera, klub je nagrađen i Ambasadorom, a osim elektronske glazbe možete poslušati i spektar različitih koncerata.

Postoji li netko u Gradu zadužen za kulturu i jesu li su svjesni posljedica gašenja kluba koji već 40 godina uveseljava društvo?

Shipinu izjavu u cijelosti pročitajte u nastavku, više donosimo uskoro, a peticiju možete potpisati ovdje.

TEKST PETICIJE:

Nakon što je od Grada Zagreba stigao nalog za zatvaranje vrata, klub Boogaloo više neće imati dozvolu za rad od 10. listopada. Unatoč velikom radu na sprječavanju zatvaranja, Grad Zagreb je vodeći uzrok ovog prestanka rada jer smatraju da mjesto treba dati neprofitnoj udruzi. Zapošljavajući oko 40-50 zaposlenika svaki mjesec, svi poslovi sada su pod neposrednom prijetnjom.

Klub Boogaloo (ex. OTV) jedan je od najdugovječnijih zagrebačkih klubova koji je također dobio nagradu za najbolji veliki klub od strane Ambasadora. Budući da ugošćuje DJ-e i glazbenike iz cijelog svijeta, gubitak ove institucije noćnog života bilo bi srceparajuće za sve ljubitelje glazbe i kulture u njenom širem smislu. Smatran drugim domom za mnoge Zagrepčane, Boogaloo je također važno gospodarski mjesto i živahno središte kulture mladih dugi niz godina, kao i mjesto za kavu tijekom tjedna. Radi se o jednoj zajednici, o kulturi u kojoj bez obzira koliko ste stari, bogati ili siromašni, koje ste boje kože ili spola, dobrodošli ste u klub. Svi dolaze s ciljem ujedinjenja i da se dobro zabave te napuste klub s osmijehom na licu.

Ovom peticijom želimo pokazati da je problem veći i da zatvaranje kluba nije rješenje.

Hvala vam na podršci i dijeljenju ove peticije!

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2