Skip to main content
  • radio

Top 10 hrvatskih producenata na Radio Airplayu

Istražili smo popularne platforme kao što su Spotify, SoundCloud, Shazam i YouTube te predstavili liste najslušanijih i najtraženijih hrvatskih producenata, a sada se hvatamo jednog tradicionalnog medija s kojim je sve krenulo

Piše: 

Uz pomoć platforme za analitiku Viberate, donosimo dvije listelistu hrvatskih producenata s najvećom brojkom zasviranih traka na radijskim stanicama u svijetu te listu hrvatskih producenata s najvećom brojkom zasviranih traka na radijima diljem Hrvatske.

Hrvatski producenti, svoje mjesto na radijskim stanicama lakše nalaze u svijetu nego doma, a lista hrvatskih producenata s najvećom brojkom zasviranih traka na radijskim stanicama u svijetu izgleda ovako.

Mysticovi singlovi su zasvirani više od 11.8 tisuća puta na radijskim stanicama diljem svijeta, a njegov techno i house zvuk se mogao čuti najviše u Sjedinjenim Američkim Državama, Australiji i Kanadi.

Nekoliko stotina “airplayjova” manje ima Dust 2 Dust čije su trance skladbe na radijskim stanicama po svijetu puštene 11.4 tisuće puta. Njegova stvar Dust Heart je zaslužna za drugo mjesto, a ona je žarila i palila Njemačkom, Velikom Britanijom i Indijom.

Brojkom od 6.1 tisuća emitiranja, Dallerium zauzima treće mjesto. Glazba hrvatskog elektroničkog dua, prelazi granice lijepe naše, a u uho slušateljima upali su u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Lista hrvatskih producenata s najvećom brojkom zasviranih traka na radijskim stanicama u svijetu od broja 4. do 10. izgleda:

04. Matroda s 5.3 tisuća emitiranja

05. Wess s 4.2 tisuća emitiranja

06. PASKAL s 2.8 tisuća emitiranja
07. PEZNT s 2.7 tisuća emitiranja
08. Petar Dundov s 1.4. tisuća emitiranja

09. Denis Goldin s 1.4. tisuća emitiranja

10. Ester s 1.3 tisuća emitiranja

Više od tisuću emitiranja na radijskim stanicama u svijetu su Andomalix, Lost Sky, Vanillaz i Poco Loco.

Dok se u svijetu broj emitiranja pjesama hrvatskih producenata broji u tisućama, u Hrvatskoj te su brojke nažalost samo u stotinama. Lista hrvatskih producenata s najvećom brojkom zasviranih traka na radijima diljem Hrvatske izgleda ovako.

Mladi hrvatski tech house, house producent Bruns Lay predvodi ljestvicu s 635 emitiranja na hrvatskim radio postajama. Ove godine bio je nominiran i za nagradu Ambasador u kategoriji House izdanje godine sa singlom “Lutaš”.

Alfa i omega Dobar House etikete, Tom Bug je drugi s 449 emitiranja. Nedavno je proslavio dvadeset godina karijere, a 2022. je zaključio s House izdanjem godine prema nagradi Ambasador za traku “Moment”.

S točno 3 emitiranja manje, ukupno njih 446 na radijskim stanicama u Hrvatskoj ima Mental Blue. Njegova traka iz 2018. “Ja Ja Ja Ne Mogu Bez Nje” zaslužna je za najveći dio emitiranja.

Ostatak Top 10 hrvatskih producenata s najvećom brojkom zasviranih traka na radijima diljem Hrvatske čine:

04. Denis Goldin s 398 emitiranja
05. Yakka s 378 emitiranja
06. Vanillaz s 267 emitiranja
07. Full Ferry s 249 emitiranja
08. Diogen s 196 emitiranja
09. Drop Dopers s 163 emitiranja
10. Wess s 150 emitiranja

Ekipu iz Top 10 prate još Kosta Radman, Mystic, ABOP, Dallerium, PEZNT, Wekingz i drugi.

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2