Skip to main content
  • 14.03.2013.

2 upada za Jennifer Cardini u Sirupu

Njena je selekcija bila je uvelike pod utjecajem novog vala njemačkog housea, koji će se kasnije tek razviti u ono što nazivamo minimal.

Piše: 

Naslovna foto

JENNIFER cardini


Takav pristup je bio prilično neobičan za francuske DJ-e među kojima su u to vrijeme uglavnom postojale dvije struje – vrlo popularan tzv. filter house, koji je, reciklirajući disco samplove i funky groove, postao planetarni hit na krilima Daft Punka, Cassiusa i Ettienea De Crecyja te mračni electro-techno inspiriran EBM-om čije su perjanice bili The Hacker, Miss Kittin, Vitalic, itd. Jennifer je stoga donijela nešto posve novo, zanimljivo i plesno i to ju je posredstvom njenih frendova Sextoya i Kevina Scherschela dovelo do mjesta rezident DJ-a najboljih pariških klubova, Rexa i Le Pulpa.
{youtube}h8McImzDXTw{/youtube}

Jennifer Cardini, danas pored Miss Kittin, najpoznatija Francuskinja u svijetu elektroničke glazbe, nakon nešto više od tri godine vraća se za Sirupov mix pult.

Jennifer je krajem 90-ih bila među prvim djevojkama u Francuskoj koje su profesionalno pristupile puštanju ploča, nešto što je dotad uglavnom bio muški posao. Odrastajući u rodnom Monte Carlu, još je kao tinejdžerka bila zaljubljenica u disko glazbu, no kad je shvatila da bi joj glazba mogla postati karijera, morala je preseliti iz dosadnog utočišta za bogataše u Pariz. Glazbena kombinacija koju je u to vrijeme odlučila predstaviti pariškoj klupskoj publici bila je pun pogodak i ubrzo je dovela do kultnih okupljališta.
{youtube}lwLJISOtHEw{/youtube}

Iako se dotad već etablirala kao DJ i autor, većina klupske publike u ostalim dijelovima Europe i svijeta za Jennifer je čula tek 2002. objavom velikog hita ''Madonna & Me'' tandema Blackstrobe u kojem se pojavljuje kao vokalistica. To ju je dovelo do nastupa u Fabricu, Tresoru i Panorama Baru, ali i renomiranih etiketa kao što su Crosstown Rebels, Mobilee i Dirt Crew, a naposlijetku i Kompakt za kojeg 2008. Izdaje kompilaciju ''Feeling Strange''. Ova kultna kölnska kuća očita je se toliko dojmila da je svoj dom odlučila iz Pariza preseliti u Köln te u okviru Kompakt distribucije pokrenuti etiketu Correspondent.

Subota, 16.03.2013.
Jennifer Cardini/KOMPAKT/FRA
Hosted by Sergej Snooze

NAGRADNA IGRA
2×1 ulaznicu poklanjamo – potrebno je u FB komentar ispod članka napisati barem jednu produkciju od Jennifer Cardini. Molimo budite originalni. Dobitnici se biraju slučajnim odabirom..

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2