Skip to main content
  • ben sims
  • 4.02.2016.

Ako poznajete techno, onda znate tko je Ben Sims!

Ben Sims je cijeli svoj život posvetio istraživanju svih aspekata underground glazbe.

Piše: 

Naslovna foto

Ben Sims


Elektron je klupski program koji će ugostiti Ben Simsa ovog petka, 05.02. u Depou. Za pultom će mu se pridružiti F.O.R.M. Live, Zoky, Teo Harouda i Teo Zver. Ulaznice 80 kn u pretprodaji preko www.eventim.hr, na dan 100 kn.
{youtube}uHEYZKHHQBQ{/youtube}

Zaradio je reputaciju kao čvrst i energičan. Njegova je odlika vještina spajanja tvrdog funka i hardgroova često miksajući na 3, pa čak i 4 decka sa puno skillova. Svirao je u klubovima poput Fabrica u Londonu, Atomic Jama, Berghaina, Floride 135, i na mnogim festivalima u svijetu, no gdje god da je svirao bio je jedinstven, snažan, jednom riječju zapamćen.
{youtube}aR1dHnxzY5U{/youtube}

U svojim DJ setovima miješa spoj vinyla, CD-a i softvera. Osim što se iskazao kao svjetski techno DJ, uz to je stvorio i mnoge cijenjene labelove, a vodeći je ‘’Theory’’ podržan od artista kao što su Marcell Dettmann, Ben Klock, Dave Clarke, Robert Hood, Rolando itd. Dobio je visoke kritike 2011. za svoj album Smoke & Mirrors izdan na Drumecodeu.
{youtube}Dgi4XHlwjkM{/youtube}

Njegovo ime je na više od 50 izdanja, a tijekom godina je remiksao za mnoge face poput Jeff Millsa, Adam Beyera, Kevin Saundersona i Chris Liebinga na labelovima: AXIS, KMS, CLR, Drumcode. Uvijek je spreman na inovacije bez obzira na visok status na sceni. Skupa sa Kirkom Degiorgiom se fokusira na novu neizdanu future glazbu. Ben je također domaćin na eventu Sims & Friends koji uključuje Killa Productions setove sa kolegama Paul Macom, Surgeon, Mark Broom i drugi. Jednostavno ako poznajete techno, znate tko je Ben Sims!
{youtube}doZUEByeICA{/youtube}

Nagrađujemo sa 2×1 ulaznicom za Ben Simsa. Trebate lajkati članak u vrhu pored naslova, a u komentaru napisati barem jednu produkciju od britanskog DJ-a. Dobitnike objavljujemo u petak do 12 sati.

soul gravity desktop
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.