Skip to main content
  • 10.05.2011.

Češka techno princeza u Boogaloo klubu 14.05.

To je prva stvar na koju ljudi pomisle kad čuju ime La Di Da. Pravim imenom Linda Stepnickova, bavljenje glazbom oduvijek je najvažniji je aspekt u njezinom životu, još od njenog djetinjstva. Između 16 i 19 godine radila je kao respektabilni međunarodni fotomodel, a 1995. upoznaje se s vlasnikom dućana "Delirium Records" iz Zuricha koji joj pomaže da otkrije svoju duboku ljubav prema elektronskoj glazbi.

Piše: 

Naslovna foto

Boogaloo


U to vrijeme otvara se i prvi Techno klub u Pragu, a Linda Stepnickova sama kaže da se je u tom trenutku "Našla na pravom mjestu u pravo vrijeme". Radost FX klub ju proziva "Prvom Damom iza gramofona s nevjerojatnom karizmom."

U samim počecima imala je sreću i zadovoljstvo svirati sa istinskim veličinama elektronske glazbe kao što su: Jeff Mills, Carl Cox, Westbam, Laurent Garnier, DJ Hell, zahvaljujući kojima je jako brzo napredovala u tehničkom i glazbenom smislu, te razvila vlastiti stil prezentirajući jako dinamičan elektronski zvuk uz puno dodataka perkusija kojim je očarala štovatelje elektronike širom svijeta. 1996. pozvana je na MAYDAY u Njemačku gdje je oduševila mase svojim energičnim groovy techno nastupom na 3 gramofona. 1997. godine proglašena je najboljim novodolazećim DJ imenom i nakon toga konstantno svira na svim Love parade-ima.

Iste godine započinje i njen producentski rad koji otvara s 2 izvanredna EP-a te samostalnim albumom koji izdaje za svoj vlastiti label "Lasergirl". Izdajući „Bullet“ EP za Ben Longov „Potential“ label, Linda nam predstavlja izvanrednu kombinaciju hard deep techna s energičnim techno bitovima i osjećajnošću mlade djevojke. 2004. godine postaje DJ godine po izboru češkog magazina "Report". Rezident je kultnog praškog kluba "Roxy" i večeri pod nazivom "Electra" u kojoj vrlo čest ugošćuje svoje prijatelje i zvijezde poput: Miss Kittin, DJ Hell, Frank Muller ili "Electric Indigo". Pored Roxy-a ima rezidenciju i trenutno najpopularnijem Češkom klubu "Karlowy Lazne" također u Pragu. Uvijek omiljeni gost u Zagrebu i Hrvatskoj, poznaje senzibilitet publike u dušu , te oduvijek govori da joj je Hrvatska kao drugi dom! Nakon izvrsnog nastupa za Novu Godinu 2010., zajedno s Chris Liebingom, Ladida ponovo u klubu Boogaloo!!!

14.05.2011.

CET
LA DI DA
MARY

cijena karte: 50kn do ponoći/60kn iza

Poklanjamo 1×2 ulaznice. Svoje podatke pošaljite na nagradna-igra@klubskascena.hr s naznakom "la-di-da". Ulaznice su osvojili Ivan Turčinov i Monika Vlahović.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk