Skip to main content
  • alt
  • 19.01.2015.

CineStar: Izvor Nade – Ljubav je jača od mržnje

Je li moguće prijateljstvo, ljubav i poštovanje na pozadini razaranja? Je li moguće da kada su puške spuštene do sada suprotstavljene strane rade prema istom cilju? Priču o gubitku, nadi i intuiciji priča redateljski prvijenac Russela Crowa.

 
Andrew Anastosis je književnik i scenarist s adresom u Melburneu. Kopajući po australskoj peošlosti naletio je na pismo natporučnika Cyrila Hugesa neposredno nakon 1. svjetskog rata. Na požutjelim stranicama između ostalog pisala je i rečenica:  “Jedan stariji tip uspio je stići ovdje iz Australije tražeći grob svojeg sina.” i nakon ove rečenice iz njega se izlila priča.
 
Radnja prati australskog poljoprivrednika i tragača za vodom Joshuu Connora (Rusell Crowe) koji četiri godien nakon Galipolja još ne zna što se dogodilo s njegova tri sina. Sve što mu je od njih ostalo je zgužvani dnevnik, nekoliko pisama i fotografija.
{youtube}8CkLC4Zr2Mw{/youtube}
 
Svjestan da njegov život ne može krenuti dalje dok ne nađe odgovore i mir kreće na putovanje dugo devet tisuća milja. Stiže u Konstantinopol rastrgan i razapet Otomaskim carstvom koje se mrvi. Došao je samo s jednim ciljem a to je pronaći tijela svojih sinova i povesti ih kući.
 
Kako je u ljudskoj prirodi da voli a ne mrzi počinje ga uznemiravati i prisutnost Ayshe (Olga Kurylenko), lijepe inteligentne žene koja vodi hotel u kojem je odsjeo dok pokušava zatvoriti ovo životno poglavlje.

alt

 
Ovo nije samo priča o ocu koji voli, ovo je i priča o povjerenju u kojem će, da bi otrgnuo kosti sinova iz razorenog krajolika i poveo ih kući, morati vjerovati čovjeku koji je donedavna bio na suprotnoj strani ciljnika.Tako natporučnik Hues (Jai Courtney) zatraži pomoć od turskog ratnog heroja, poručnika Hasana (Yilmaz Erdogan). Donedavni neprijatelji udružuju se u misiji koja je važnija od rata a to je ljubav i poštovanje. Svatko ima pravo odmoriti kosti na tlu na kojem je rođen. No stvari neće biti tako jednostavne jer čini se da postoji mogućnost da je najstariji sin još uvijek živ…
 
Film dolazi na CineStarova platna 22. siječnja. Odgovorite li nam tko je redatelj filma originalnog naziva The Water Diviner, dijelimo vam 1×2 karte. Dobitnika biramo na žmirećki eci epci metodom u petak u podne. Sretno!
 
 
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2