Skip to main content
  • 6.02.2018.

Legendarni Španjolci za pultom Boogaloo-a! – dijelimo 2×1 upad

Poznaješ li imalo mitologiju sasvim si svjestan devetokružne prirode paklenih slojeva kreneš li s noge na nogu u podzemlje i istraživanje žudnji koje bi sugerirale da si grešan i podložan metafizičkoj kazni besmrtnih dijelova sebe.

Piše: 

Žudnje su s našeg punkta gledišta sasvim sjajne stvari jer te tjeraju da tražiš, grizeš i izraziš sve neizgovorivo. Jedan sasvim legendarni zagrebački klub koji je odgojio neprebrojive generacije plesača, Boogaloo, stoji ovoga petka kao antiteza sjajnosti Danteovom paklu svakodnevnih prohtjeva koje svijet ima od tebe i čisti te ne ognjem već ritmom.

Pa kako već poznaješ nemire koji započinju kada ti obećanje floora lascivno lizne uho i šapne da se spremiš i da nema veze kiši li, snježi ili s neba padaju mačke, u uvrnutom pretproljeću imamo nešto da skinemo oštricu s potrebe i izližem džonove do prvih tračaka zore nad Vukovarskom. U petak, 9. veljače, tako u predponoćnoj uri dnevno lice ostavljaš pred vratima i navlačiš svoju nokturalnu kožu za golemost sjajnog uvoznog Pig & Dan dualizma.

Od 11 do 6 ujutro, uz podršku domaće ti uzgojenih Tea Zveri, Shipea i Sthekersona, Španjolska posuđuje Zagrebu sinove svojih ulica i pultova. Pig & Dan već čitavo desetljeće nemirnim ritmom uzrokuju katarze pod pultom i redovno se smještaju među ergelu najvećih imena Ultre, Tomorrowlanda i Awakeningsa, a nisu stranci ni ibiškoj Amneziji, buenosaireškom Crobaru i tokijskoj ugodnoj mekoj toplini Womba.

Kada si velik i imaš sasvim svoj brand glazbene euforije u prstima, te sposobnost da povedeš ljude sa sobom u mentalna susjedstva onoga gdje žele ići, javi se i Sven i uzme vas na Cocoon, Slam zove na Somu, Digweed upiše u Bedrock, gospođica Kruse već sprema Terminal M i Hawtin pita bi li bio i na Plus 8. Gospoda također u suradnje upisuju kremu s popisa poglavlja tko je tko suvremene elektronike, pa su zabilježene ekstenzive suradnje s Underworldom, Deadmau5-om, Johnom Digweedom, Innercityjem… Četiri punokrvna albuma, beskonačne gaže i letove kasnije, nakon globalnog uspjeha downtempo remek djela LP-a "Destination Unknown", izleta u hip-hop, dub i soul zauzeli su i vrh Beatporta i udomaćili se tamo kao da opcija suprotnoga nikada nije ni postojala.



[Event]

Prekrasna ugodna lakoća izvedbe, ekspresivni potencijal koji se elegantno, ekstrovertirano i bez ograda preslikava na recipijenta posljedica je ključnog elementa dobro obavljenog posla – ljubavi. Znaš priču: Voliš li ono što radiš nećeš raditi ni dana u životu, usidren u sigurnost intrinzične motivacije stvaranja dok si istodobno unutar nje slobodan istraživati, jednako uzemljen i simultano emocionalnim spektrom glazbe grabeći prema bisernim ogradama iznad oblaka mondenog. Davanje je uzvišena djelatnost duha no ponekad treba više srca da primaš bez osude, kroz slušanje i učenje. Glazba čini baš ovo, čini te otvorenijim, spremnim slušati i pustiti struji da te vodi nakon radnoga tjedna u kojemu se busaš u prsa maksimama kormilarenja svog vlastitog broda, toga da si hiperproduktivna zvjerka s 26538 konstantno otvorena taba u glavi.
{youtube}zWv5218H22w{/youtube}

Dođi, opusti se, olakšaj RAM, počisti interneuralni history, pusti vuka iz kaveza… Tijelo i um su beskonačna feed back petlja i ništa ne čisti mentalno bolje od pokreta mesa. Momci su spremni, struja bijesni u kablovima, miksete su vruće, šank je pun. Čekamo te u Boogaloo-u!

>Prati Pig&Dan virtualno<
[FB]
[SC]
[TW]
[Beatport]

Za kraj, dijelimo 2×1 upad za Pig&Dana. U komentar na Facebooku-u ISPOD članka, ostavite nam linkove najdraži vam traka/setova španjolskog dvojca. Dobitnike ćemo objaviti u petak do 13 sati!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk