Skip to main content
  • Illectricity festival 2011
  • 30.11.2011.

Osvojite ulaznice za finalnu večer Illectricity festivala

Nakon Nucomers i Sound Clash večeri slijedi šećer na kraju sedmog Illectricity festivala u Pogonu Jedinstvo.

Naslovna foto

Illectricity festival 2011

Glavna festivalska večer u magičnom prostoru Pogon Jedinstva odžat će se po četvrti put. Upravo u toj bivšoj tvorničkoj hali na svojim događanjima (illectric funk i illectricity festival) Confusion je ugostio mnoge poznate producente elektronske mjuze kao sto su: Rustie, Deadbeat, Jon Hopkins, Oneman, Mary Anne Hobbs, Black Sun Empire, Bok Bok, Loefah, Panacea, itd.

Ovaj put umjesto MOE video instalacije stage kiti svjetlosnim i video efektima jedna od ponajboljih ekipa u Hrvata pa i šire.

MACHINEDRUM:
Machinedrum aka Travis Stewart stavlja svoj jedinstveni potpis na sve čega se dotakne – wonky, juke, house, UK funky, dubstep – žanrove koji se bez njegovog posredstva možda nikad ne bi bili spojili. Nakon devet plodnih produkcijskih godina i pet izdanih albuma, Machinedrum se 2009. sa albumom Want To 1 2? probio u redove najuspješnijih producenata bass elektronske glazbe. Pod jednako uspješnim pseudonimom Sepalcure, Travis izdaje zajedno sa partnerom Preveen Sharmom – poznatim pod imenom Braille – za Scubinu etiketu Hotflush. Machinedrumov najnoviji album Room(s) izdan je za Planet Mu ove godine, samo mjesec dana nakon odličnog Alarma EP-a koji je objavljen na LuckyMe etiketi. Nevjerojatna količina materijala i sve jedno bolje od drugoga – 2011. je definitivno godina Machinedruma!

{soundcloud}https://soundcloud.com/machinedrum/luster{/soundcloud}

RAMADANMAN aka PEARSON SOUND:
Pearson Sounda ne treba posebno predstavljati, njegovi singleovi i remiksevi već su dugo među najboljim izdanjima kreativne plesne UK produkcije, a njegov label Hassle Audio na čelu labelova elektronske glazbe uopće. David Kennedy, poznatiji kao Ramadanman ili Pearson Sound, proglašen je za najboljeg dubstep i post-dubstep producenta 2011, a ta titula može se proširiti i na elektronsku scenu općenito budući da Kennedyev specifičan perkusivan stil snažnih bass frekvencija i upečatljivih melodija paše u bilo koji techno ili house set, kao i u bilo koju drugu vrstu muzike. Najviše odjeka imao je njegov Work Them EP, izdan na Swamp 81, koji kombinira utjecaje Acid, Funk, Chicago, Juke i B-more mjuze, a istovremeno ne zvuči kao bilo što drugo trenutno izdano. Work Them je najbolji primjer kako se Juke uvukao u podsvijest UK producenata, kroz Swamp81 zvuk. Kennedy je izdavao za razne velike labelove kao što su Soul Jazz, XL, Aus, Critical Music, Sub Pop, Fat City i BPitch, te je radio remikseve za Radiohead, MIA, Ragga Twins, Jamie Woona, Howie B-a, Beat Pharmacy, SpectraSoul iDBridgea, a njegovu stvar Void23 remiksirao je Carl Craig. Ako vas zanima čuti kako zvuči Kennedyeva muzika poslušajte njegov izvrsni Fabriclive 56 miks ili još bolje dođite 3.12. na Illectricity!

{soundcloud}https://soundcloud.com/undergroundrecordings/2011-06-11-pearson-sound-aka{/soundcloud}

SOLAR BEARS:
Ako već nije, ovaj niti tri godine star irski duo mogao bi biti vaš novi najdraži bend! Nije ih bez razloga Planet Mu label zgrabio već za prvi EP i album, koji su objavljeni krajem 2010. Protagoniste Solar Bearsa, Johna i Riana, spojila je obostrana ljubav prema filmovima, što objašnjava snažan utjecaj filmske glazbe na njihov rad, pa čak i ime benda koje dolazi od ruskog SF filma Solaris. No, koliko god se novinari trudili, njihova glazba uspješno izmiče bilo kakvim žanrovskim kategorizacijama, a sjedinjuje utjecaje post-rocka 70tih, prog synth-popa, folktronice i IDM-a – sve to spojeno u samo Solar Bearsima svojstvenu, plesnu electronicu! I to većinom analogno, kako u studiju, tako i na stageu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/solar_bears/bear-mountain{/soundcloud}

WAITAPU:
Čakovečki bend Waitapu okuplja petoricu instrumentalista, stasalih u underground hardcore /stoner okruženju, koji su hrabro odlučili proširiti glazbene horizonte i utonuti u otkrivanja nepreglednih bassoničnih prostranstava, ne odbacujući pritom svoje korijene. Ove godine bend se pojavio na kompilaciji Dub Tentacles III, izdanoj za francuski label Fresh Poulp Records, za koji izlazi i EP Bassonic Lodge, a nastupom na Seasplash festivalu dodatno je skrenuo pažnju na svoj rad.

03.12. Pogon Jedinstvo

Machinedrum– live (Planet Mu, LuckyMe/USA)
Ramadanman aka Pearson Sound (Hessle Audio, Swamp81/UK)
Solar Bears – live (Planet Mu/IR)
Waitapu – live (Fresh Poulp/HR)

+
CFSN DJs

Stage design, light & visuals: Liik, Onoxo, Exe & Klif

Ulaznice: 55kn u pretprodaji (Prostor / Mesnička 5 i Rockmark / Berislavićeva 13),  70kn na blagajni kluba. Online pretprodaja: www.entrio.hr


Poklanjamo 3×1 ulaznicu za ovu glazbenu poslasticu, a sve što trebate napraviti je napisati u komentaru na ovaj članak koja večer u organizaciji Confusiona i zašto vam je ostala u pamćenju. Tri najdraža komentara nagrađuje s ulaznicom (lajkove uzimamo u obzir). Nagradna igra traje do 14h u subotu. Reeeewind!!!

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk