Skip to main content
  • breaking point stanislav tolkachev
  • 19.11.2013.

Stanislav Tolkachev na Breaking Pointu

Zagrebački kolektiv Breaking Point uskoro u Zagreb dovodi jednog od najboljih predstavnika novijeg naraštaja underground techno producenata, Stanislava Tolkacheva.

Naslovna foto

breaking point stanislav tolkachev
 
Breaking Point  nastao  je iz underground techno kolektivne grupe te su službeno počeli djelovati 20. rujna prošle godine s mišlju vodiljom kako ima dobrih ljudi koji žive i dišu techno glazbu svaki dan. Ujedno i revno istražuju kako bi hrvatskoj publici predstavili underground velikane te su ovog puta odlučili predstaviti upravo Stanislava Tolkacheva.
{youtube}18Je0cNnDVM{/youtube}
 
Stanislav Tolkachev je producent,  DJ i fotograf koji živi u Ukrajini u gradu Dnjepropetrovsku, koji je važno industrijsko središte Ukrajine jedan od ključnih centara za nuklearno oružje i svemirsku industriju u bivšem Sovjetskom Savezu. Njegov prvi susret s techno glazbom počeo je u kasnim devedesetima i početkom 2000. godine. Tolkachev radi prve trake pod pseudonimom Randominde te su iste tek nakon gotovo  deset godina objavljene na vinilu, odnosno Dark Techno Records labelu pod nazivom "Various Artist – Dark Forms". 2005 godine otkriva ga Christian Bloch te je on bio jedan od prvih koji je predstavio Tolkachevljevu glazbu svijetu u nizu izdanja na digitalnom net labelu Funque Droppings s time da su kasnije neke od tih traka biti remasterirane i otisnute na vinilu.
{youtube}DanQNYbm2Vg{/youtube}
 
Tolkachev 2006. godine zajedno s Elektrabelom objavljuje album "Toinen Runo" koji je obilježio novi val ukrajinske techno scene. Danas je Tolkachev brzo rastuća umjetnička techno nada čije je ime postalo sve poznatije diljem svijeta , njegove stvari puštaju se u svim poznatijim klubovima, a izlaze na labelima poput Geophonea, Semantice, M- Reca, Modularza i mnogih drugih.
{youtube}VziWtkS2O1o{/youtube}
 
Stanislav je čest gost Tresora i Berghaina, a kako se posljednjih nekoliko godina posvetio live izvedbi, upravo nas takav nastup očekuje i u Močvari u petak, 6. prosinca. Gostu podršku pružaju domaće snage Mario Novak, Royal Assassin i Posljednji Odmetnik dok je za vizualizacije zaslužna Karla Suler, odnosno Dot!Visuals.{youtube}hjbHL622wjk{/youtube}
 
Upad na party iznosi 30 kuna, a mi pak troje čitatelja koji točno navedu dva najrecentnija izdanja Stanislava Tolkacheva nagrađujemo jednom kartom. Nagradna igra traje do ponedjeljka kada slučajnim odabirom izabiremo pobjednike.

{jcal_latest eventid=4686}
brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.