Skip to main content
  • alt
  • 9.05.2014.

Vodimo vas na Laurenta Garniera

Sitno se broji do nastupa velikana Laurenta Garniera u beogradskom Depou u okviru serijala Kozmik 20 kojim tamošnje istoimeno DJ udruženje nastavlja proslavu dva desetljeća rada.

 
Laurent Garnier ime je koje se iz više razloga često nađe na usnama ljubitelja elektroničke glazbe. Osim što je autor nekoliko albuma, na kojima su klasici poput ‘Crispy Bacon’, ‘Acid Eiffel’ i ‘The Man With The Red Face’, poznat je po dugačkim nastupima kojima je tijekom karijere zabavio i educirao generacije clubbera.
{youtube}6SFD7fz8fWc{/youtube}
 
Zaražen acid house virusom na njegovom europskom izvoru, u Manchesteru, Laurent je bio jedan od prvih Francuza koji su počeli puštati house i techno u domovini, a onda krenuli u širenje zaraze po cijelom svijetu. Bez obzira radilo se o raveu u napuštenom skladištu, klubu ili festivalu, misija je uvijek ista: ostvariti fizičku i emotivnu vezu s ljudima na podiju i rasplesati ih.
{youtube}TAvX57LeAZE{/youtube}
 
Laurent je u toj misiji neumoran već više od četvrt stoljeća i s jednakim entuzijazmom otkriva novu glazbu ili vadi iz arhive zaboravljene uspješnice i, ne zamarajući se previše žanrovima, uvaljuje ih u svoje setove i radijske emisije. Tako se tu pored house i techno zvuka nađe disco, jungle, dubstep, rock, dub, jazz… Ako postoji ijedan DJ uz kojeg je zapečaćena riječ eklekticizam, onda je to upravo Laurent Garnier.
{youtube}igRSqftmORI{/youtube}
 
Kako li pak sve to zvuči uživo moći ćete se uvjeriti i sami jer dvoje sretnika nagrađujemo upadnicom na beogradski party. Sve što trebate jest navesti razlog zašto ste upravo vi taj koji mora plesati na zvukove Laurenta Garniera u komentar ispod članka, pozvati prijatelje da vam nabace like na taj isti i  dva komentara/razloga s najviše lajkova dobivaju ulaznicu. Pobjednike objavljujemo u četvrtak, 15. svibnja.
 
soul gravity mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop