Skip to main content

Akcija “Helios” – Na Zrću privedeno 266 osoba

Ravnateljstvo policije, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko-senjske i ove godine nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu operativne akcije „Helios“ (ranija akcija „Insula“ i „Polifem“).

Piše: 


Radi se o nizu aktivnosti usmjerenih na prevenciju, otkrivanje i procesuiranje kaznenih djela i prekršaja na otoku Pagu tijekom turističke sezone 2016. godine. U prvom tjednu akcije od 24. lipnja do 1. srpnja 2016. godine policijski su službenici kazneno i prekršajno obradili ukupno 266 osoba od čega: 213 državljana Velike Britanije, 5 njemačkih državljana, 7 talijanskih državljana, 2 austrijska državljana, 2 švicarska državljana, 3 slovenska državljanina, 3 škotska državljanina, 6 irskih državljana, 8 australskih državljana i 17 hrvatskih državljana.

Pored toga, zbog počinjenog prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga ukupno je izdano 220 Obveznih prekršajnih naloga, za što su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 755.332,06 kuna i podnesena ukupno četiri optužna prijedloga. U prvom tjednu provođenja akcije oduzeto je više od 140 g marihuane, više od 700 komada extasyja, više od 110 g ketamina, više od 120 g MDMA, više od 160 g kokaina, više od 120 g amfetamina i manja količina hašiša.

Policijski službenici tijekom proteklog razdoblja u osam navrata su uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanja radi savladavanja pružanja aktivnog otpora te sprječavanja bijega osobe. U navedenom razdoblju policijski su službenici u suradnji s Carinskom upravom Ministarstvom financija, utvrdili 13 prekršaja iz Zakona o trgovini, jedan prekršaj iz Zakona o žigu te jedan prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Izvor: www.mup.hr

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop