Skip to main content
  • 20.05.2017.

Ambiq + Ricardo Villalobos Live iz Funkhausa

U Texasu je možda sve veće no u Berinu je toliko glasnije i više techno, a mjesto za biti ovoga četvrtka na bujajućoj sceni grada bio je baš Nalepastraße 18 aka dom genijalnog Funkhausa.


Živa i preko tjedna.ova funky kuća je tako 18. svibnja ugostila Ambiq, žanrovsko klizni trojac, koji ju u live setu za pult stao uz Ricarda Villalobosa za jedan spektakl istraživanja tona i inovativnih eksperimenata sa soničnim i atmosferom.  Negdje netko uvijek pušta nešto novo i dobro, nešto još nečuto i svježe.

Ambiq trio sačinjen je od čeonog čovjeka Arjunamusic Recordsa Samuela Rohrera i dugogodišnjih mu kolega i suradnika Maxa Loderbauera i Claudia Puntina. Na scenu su službeno u ovom zajedničkom srazu estetika stupili nedavno s dva albuma jednostavna Ambiq naziva, ali zato impresivne kompleksnosti, tehničkih vještina i sofisticiranih interpretacija i poigravanja s drevnom vještinom stvaranja napetosti i otpuštanja. Čitav svijet se kreće i funkcionira kroz ekspanziju i stezanje.

Ricardo je jedan od onih ljudi čiji dani i noći su u potpunosti posvećeni glazbi, ne posjeduje email, nisu mu dragi intervjui i suzdržan je prema digitalnim mrežama i generalno www – u. Posebno poštovanje ovaj Čileanac odgojen u Njemačkoj gaji prema vinilkama skidajući kapu filozofiji, trudu i radu koji stoji iza toga da se ploča eventualno nađe na polici, kako bi je ti zatim mogao spremiti u svoju kolekciju. Odrastao je uz utjecaje afro-američke glazbe, salse, opere i rocka u koji kasnije upadaju elektroničke njuške poput Tangerine Dreams i Kraftwerka, bira obrazovanje za perkusionista. Prvi puta je stupio za pult 1988, a prva produkcija ispada 4 godine kasnije s labela Overdrive, no njemačkoj publici istodobno postaje poznat iz sasvim drugih razloga – organizacije ilegalnih raveova u praznim zgradama i ispod mostova, dok je 1995. označila prvi put na Ibizu, a 1999. prvi puta je zasvirao pod kišobranom Coocona, da bi se kasnije ove godine pridružio njegovoj golemoj obitelji na čelu s patrijarhalnom figurom tate Svena i sve ostalo je povijest.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk