Skip to main content
  • 25.10.2011.

Amsterdam je bio centar elektronske glazbe proteklog vikenda

Amsterdam Dance Event čini se imao je još jedno uspješno izdanje. 16. izdanje ovog događaja ugostilo je 3000 posjetitelja u konferencijskom dijelu te 140,000 posjetitelja u festivalskom programu iz 62 zemlje.

Piše: 

Naslovna foto

Amsterdam Dance Event


Ove godine događaj se proširio rekordnim brojem nastupa, unaprijed rasprodanim eventima, osnivanjem ADE studija, ekspanzijom Music and Bits programa kao i godišnjom ceremonijom – izborom najboljih glazbenika od strane magazina DJ Mag.
{youtube}uqX55INFCuc{/youtube}

ADE se danas smatra najvažnijim događajem za susret glazbenih profesionalaca. U četiri dana konferencija je bila veoma sadržajna gdje su svoj govor održali i David Guetta, Armin Van Buuren, Carl Cox te Boy George koji je pak pričao o svojoj dosadašnjoj karijeri te budućnosti glazbene industrije.
{youtube}PEfQKw4uqy0{/youtube}

Ove godine mnogo se razgovaralo o brazilskoj sceni, uspjehu nizozemskih DJ-a i producenata na svjetskom nivou. Studenti ADE studija prisustvovali su lekcijama koje su im davali Simon Dunmore, Afrojack i Nalden. Music And Bits program je imao varijabilne teme, kao i reprezentativne predstavnike Soundclouda, Pitchforka i Boiler Rooma. Tvrđi glazbeni smjerovi diskutirali su se na Hard Dance Eventu uz radionice i demonstracije a odgovore na pitanja davali su Sven Väth i Frankie Knuckles.
{youtube}5p7k8_JZ7V4{/youtube}

880 umjetnika je nastupilo na 220 događaja po cijelom Amsterdamu gdje su glazbu između ostaloga puštali David Guetta, Armin van Buuren, Afrojack, Frankie Knuckles, Ferry Corsten, Joris Voorn, Carl Cox, Groove Armada, Dave Clarke, Modeselektor, Martyn, Chris Liebing, David Morales, Sander van Doorn, Goldie, Hudson Mohawke, Roger Sanchez , Richie Hawtin.
{youtube}COjP2l9rbp8{/youtube}

Ova godina ponudila je evente u 52 amsterdamska kluba. Pogledajte fotogaleriju.

sea star desk
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju