Skip to main content
  • 13.06.2006.

DJ Food / Refract Festival, Beograd

Po peti put Beograd je bio baza za jedan od najinovativnijih festivala na ovim prostorima,  imali smo priliku vidjeti ono šta se krije iza roleta svevidećeg javnog oka, a čast da otvori Refract Festival dobio je Dj Food.

Piše: 


U moru isluženih malaksalih Dj-eva koji koriste glazbu kao zamjenu za stav a setove kao platno na kome oslikavaju jednoličnu svakodnevicu Dj Food nas uvodi u mikrokozmos suvremene kulture predstavljajući nam molotovljev koktel psihotičnog funka, ljuto začinjenog jazza, apstraktnog hip hopa i razdirućih elektronskih formi koje prožimaju naš svijet, akumulirajući energiju svih prisutnih u beskrajnu supernovu isprepletenu trenucima čiste sreće i ushićenja.

Dj Food svojim nastupom pumpa svježu krv u žile palih božanstava poput Hendrixa i elektronskih predatora KLF, zasnivajući svoje podivljale zvučne kolaže na fantastičnim samplovima Dj Shadow-a i onoga što je bilo a s namjerom da formira ono što će biti, otvarajući prostor za minimalistički bijeg u svijet iskrivljenih ritmova i vokala Jamie Lidell-a i prijestupnički svijet crnih duhova Wu Tang-a i Roots Manuve.

Raznovrsan kao I etiketa za koju izdaje Dj Food je priredio osvrt na prošla vremena omogućivši nam da po prvi put u klubu u Beogradu čujemo Dj Shadow-a kao i originalne stvari koje su obilježile karijere mnogih današnjih umjetnika poput Kanye West-a pritom puštajući i stvari koje su ponovo probudile duhove prošlosti poput Pendulum-a i Voodoo People, ne zamarajući publiku smislom svega, već naprotiv. pružajući joj priliku da u potpunosti budu prožeti zvukom koji mnogi od nas smatraju esencijalnim djelom suvremene glazbe.

Dj Food svojim sinematičnim podlogama nas katapultira iz čokoladne funk prijestonice u toplo zviježđe masnog organskog zvuka, nudeći dobar provod i malu lekciju o tome kako je sve počelo. Galeriju slika s partya pogledajte klikom ovdje .

Kontra Magazin
www.kontra.org.yu

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2