Skip to main content
  • 23.10.2006.

Ekskluzivni Izvještaj s “I Love Techno” 2006 Festivala

Let u glavni belgijski metropolis bio je poput magičnog energetskog napitka. Sam uron u jednu drugu kulturnu estetiku punokrvne europske dimenzije razigrao je sve atome tijela. Oči su postale veće nastojući upiti sav priliv viđenog, uši su se načulile kao u cool crtićima i život se preokrenuo za 360 stupnjeva.

Piše: 

Naslovna foto

I Love Techno

Sva čula bila su spremna za najluđi jednodnevni elektro fest u Gentu – I LOVE TECHNO koji već niz godina privlači ljude sa svih strana svijeta. Maštovito dekorirani prostori u Flanders Expo-u u tzv. žutu, crvenu i zelenu sobu samim dolaskom pretvorili su se u kulturni šok. Moji neosporni favoriti, karizmatični elektro pioniri, grupa Kraftwerk opet su nepogresivom perfekcijom izveli pokaznu vježbu elektronike uz bezprijekornu vizualizaciju. Hipnotičkom preciznošću odgledao sam fascinantne stvaraoce elektro povijesti i to nepune dvije ipo godine nakon ljubljanskog vitaminskog napitka Kraftwerka.

Ja i moja ženska slovenska pratnja upijali smo sve kapljice ovog impresivnog nastupa. Boom Tchak, Music Non Stop, Aero dynamik i dr. stvari lijepo su se posložile u svježu kišnu belgijsku noć za dušu i tijelo, 60-tak km od Brisela.

Osupnuti viđením dobro smo se nasmijali Bosancu za kojeg smo doznali da je novinar dok je u wc nekom na mobitel otpjevao "Šta bi dao da si na mom mjestu". Uskoro smo svi na šanku razmjenili dojmove uz nenadjebivo belgijsko pivo. U istoj žutoj 'sobi' odgledao sam i set u Hrvatskoj propuštenih Tiefschwarz. Jako mocno i uzbudljivo. Carl Cox i Dave Clarke bili su moji osobni favoriti u tzv. crvenoj sobi. Oboje vidno raspoloženi sa čvrstim, efektnim i kompaktnim setovima nadogradili su sjajan dojam ovog jedinstvenog glazbenog događaja. Dj Rush a i Miss Djax u tzv zelenoj veseloj sobi uspio sam vidjeti samo u short cut etapama. Ljudi sa svih strana dali su timbar plesnoj manijí. Tv kamere, revija alter mode itd, sav taj šareni tekk.svijet poput kocke šećera za svega 43 eura pretvorilo se u najukusniju konzumiranu elektronsku tortu, dole potpisanog svjedoka.

PS – dolazak sms a iz splitskog Metropolisa o laznim jehovinim svjedocima dole na zapadnom balkanu dobro me je nasmijao..

Uskoro ekskluzivna galerija s I Love Techno Festivala koju donosi naš kolega Thog!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk