Skip to main content
  • exit festival
  • 18.07.2012.

EXIT – pod dojmom završetka (četvrti dan)

Kad bi birali line up za idealan party on bi zasigurno trebao biti baš onakav kakav je zamišljen za posljednji dan ovogodišnjeg EXIT festivala u Novom Sadu.

Naslovna foto

exit festival

Ne treba puno riječi ukoliko navedem da je line up za posljednji dan na Dance areni redom sastavljen od nastupa Knife Party, Laurent Garniera LBS, zatim Art Departmenta te Maceo Plexa nakon kojeg su kao i svake godine Exit zatvorili domaći DJ-i Marko Nastić i Dejan Miličević.

No vratimo se na početak posljednjeg dana, gdje smo ipak prije svega odlučili poslušati zvijezde Main stagea Guns' N' Roses koji su priredili pravi trosatni šou i napravili najveću gužvu u ova četiri dana te svakako namučili organizatore da prvi put u potpunosti preurede Main stage kako bi njihovih šest kamiona opreme stalo na pozornicu. Prerano nam je bilo uputiti se na australski bend Wolfmother kojeg su mi hvalili već prvog dana festivala, ali su zato debeljuškasti Axl Rose nekad veliki zavodnik i nova ekipa ispunili sva očekivanja fanova, osim naravno onih kojima ova uskrsnula postava nije smetala. Uz otpjevane hitove „Welcome to the jungle“, „Sweet child o’ mine“, „You Could be mine“, „November rain“, „Don’t cry“, „Patience“, „Paradise city“, „Another brick in the wall“ i „Knockin on heavens door“ tko bi se i bunio, bar iz poštovanja radi. Uz konfete i vatru ispraćeni su sa stagea, a mi smo se uputili tamo gdje šou tek počinje.

Knife Party su već bi pri zadnjem dijelu svog seta i koliko sam mogla uočiti trenutno ovaj njihov projekt nailazi na dobar feedback publike stoga je donekle jasno zašto su sad Pendulum ostavili po strani. Ima tu svega u njihovom setu, bassa i dubstepa po ukusu mnogih, a i odradili su dobar uvod za Laurent Garniera kojeg smo čekali. Klasična priča s početkom, zapletom i raspletom, klasično dobro, jer drugačije ne može, svatko tko ga je propustio na Exitu stigne još na Harteru, nema tu polemike i dalje je najbolji.

{youtube}LUeOejs5dCg{/youtube}

 Dok se zora lagano približavala Art Department su kao kormilo preuzeli Dance Arenu te trenutno kao najnapredniji underground producenti Sjeverne Amerike usmjerili brod ka Maceo Plexu koji je publikom upravljao u savršenom plesnom ritmu sa svih strana Dance arene. Vidjelo se da i sam uživa u onome što bira za samu završnicu sretnog 13. Exit festivala. Maceo Plex je definitivno sami vrh.

{youtube}XXZCcLCQTM8{/youtube}

Još jednu godinu i još jedno jutro zatvaranja u veselom su ritmu priveli kraju Marko Nastić i Dejan Miličević, dok su se preostali Egitaši, backstage, plesačice i performeri, tribine i Vip ujedinili u jedan veliki osmjeh na licu. Bilo je dobro. Idemo opet!

Osoba pod korisničkim imenom "miharek" na You Tubeu napravila je i odličan kratki video pregled događanaj na tvrđavi. Pogledajte!
{youtube}nyGKK2nc-7A{/youtube}
 

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2