Skip to main content
  • Faithless Zagreb
  • 20.03.2011.

Faithless – postali smo jedno

Na stageu su dva sata prštali nevjerojatnom energijom, podijelili su s nama stare i nove hitove, "God is a DJ" postao je novi pozdrav i još jednom smo se uvjerili zašto ih volimo. Nakon šest godina Faithless nas je sinoć opet oduševio.

Naslovna foto

Faithless Zagreb

Prepuna velika dvorana Doma sportova pomalo je ostala iznenađena kad su nakon 30-minutnog nastupa predgrupe How Convinient već u devet na stage izašli Maxi Jazz, Sister Bliss i Rollo. Kako i priliči koncert je otvoren klasikom "God is a DJ" kojim se odmah atmosfera podigla do maksimuma, a karizmatični Maxi Jazz od tog trenutka postao je naš MC God. Nastavili su uglavnom s hitovima s njihovog šestog, ujedno i posljednjeg studijskog albuma "The Dance", kao što su "Crazy Bal'Heads", "Sun To Me", "Feel Me", "Tweak Your Nipple" i mnogim drugima na kojima im se pridružio fantastični vokal Harry Collier. Kroz nove prožimali su se i stari hitovi poput "Mass Destruction" i u novom aranžmanu izvedene nezaobilazne himne elektronske glazbe "Insomnie". Kako je koncert rano počeo tako se već nakon "Insomnie" mogao naslutiti kraj, što je Faitless i najavio pjesmom s novog albuma "Not Going Home". Hrvatska publika nije se dala smesti pa je skandiranje „we want more“ uspjelo izmoliti još jedan veliki hit te napraviti kulminaciju dvosatnog koncerta. U tom trenutku zaista smo svi postali jedno, a kad je Maxi Jazz završnom pjesmom poručio „We can only save the peace if We become one“ demonstrirana je energija toliko usrećila Faitlessovce da su nebrojeno puta zahvalili na nevjerojatnoj atmosferi i predivnoj publici. Ni prije šest godina nismo imali zamjerki na njihovu izvedbu, međutim tada nisu toliko došli do izražaja kao na ovom samostalnom koncertu koji je kvalitetom, zvukom i sadržajem u potpunosti ispunio zahtjeve fanova. Maksi je obećao povratak u skoroj budućnosti pa nismo sigurni da se ipak radilo o kako su je nazvali "Thank You And Goodbye " turneji. Publika ne navikla da koncert završi u 10.30h, još jednom je skandiranjem pokušala doći do novog bisa, ali sljedeća destinacija za većinu bio je klub Sirup u kojem se odvijao službeni after-party ovog još jednog velikog Faitlessovog koncerta. Sigurno će tjednima ostati tema razgovora, a još dugo u sjećanju uživo "Insomnia" i kako njihov posljednji album kaže "The Dance Never Ends" nadamo se da ovo ipak nije oproštaj.

U nastavku i pogledajte kako je bilo…

GALERIJA
{youtube}DZHNVXL_LyY{/youtube}

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2