Skip to main content
  • 20.09.2023.

Gozba u čast kraju ljeta – Goulash Disko zamiješao najsočniji lonac dobre muzike

Završio je još jedan Goulash disko, ovog puta zatvarajući sezonu svojim desetim rođendanom

Piše: 


Oni koji su uranili na proslavu, već su nulti dan mogli nazdraviti na Lunar Lagoonu i Main Stageu. Na laguni ispod mjeseca nastupili su KUDJO, REBEL UP SEBCAT, RAFAEL ARAGON, SALMA LINDA i FOURMI ROUZ B2B DJ BLECH, dok su Main Stage otvorili MR BIZZ, PHRASAL te BEEPOLAR.

U iščekivanju muzike na Astro Loungeu, gulašani su se na zemljanom platou mogli okupirati s raznim radionicama koje su se nastavile kroz cijeli tjedan, tako da su se osim talentiranih glazbenika tu mogli naći i masteri yoge, hula hoopa, gline, slack linea te raznih cirkuških vještina. Lagana muzika počela je u poslijepodnevnim satima, a osim samozatajnih bendova mogli smo čuti mnoge improvizacije nasumičnih prolaznika koje su se svakim danom neumorno vodile do sitnih sati i imale najvjerniju publiku na nogama.

Na Main Stageu se u međuvremenu odvijao pravi veseljački party, a najistaknutiji zabavljači bili su legendarni mađarski romski bend PARNO GRASZT te klaun širokog osmijeha i harmonikaškog mijeha ED COX koji je očekivano dobro spojio ovaj tradicionalni instrument s elektroničkom glazbom. U sličnoj atmosferi plesalo se i na plaži pored, uz nedvosmislene balkanske ritmove BALKAN GANGSTERA i mladog etno benda BALKALARA te jazz, funk i afro setova VIS JAZZ SOCIETYJA, MUITA MUITA te mnoge druge.

Drugi dan na istome mjestu Goulash je pružio široku sliku žanrova sa suprotnih strana svijeta, od francuskog downtempa te orijentalnog techna YEAHMANA i RAFAELA ARAGONA do japanskih organic techno i house beatova SAEKO KILLY, DJ GROUNDA, AKIRE ARASAWE te QUE SAKAMOTA. Na glavnoj pozornici ništa nas manje nije iznenadio genijalni britanski BUFFO'S WAKE ORCHESTRA s prizvukom piratskih popijevki, koji je publiku pokrenuo već tijekom probe na sunčanoj plaži, a u večernjem izdanju bilo se teško progurati do pozornice kroz ono što se moglo opisati samo kao „hippie pogo“.

Neobičan sample mixing koji uključuje i dječje pjesmice pružio nam je zatim svestrani ØKAPI, a drugu noć zatvorio je A GUY CALLED GERALD. Oni koji su pomno istražili line-up znali su da se sljedeći dan moraju naći na glavnom stageu u jedanaest sati, a oni koji nisu, mogli su vidjeti da se centriranjem pozornice s manjim, ali bogatim setom bubnjeva i miksetom usred plesnog podija sprema nešto posebno.

Nakon napetog iščekivanja, Izraelac NADAV DAGON probio se u sredinu, rotirajući se svako malo na drugi set instrumenata skoro dva sata držeći koncentraciju i napravio show kakav će Goulash dugo pamtiti. Stage je zatvorio hrvatskoj sceni već znani FOURMI ROUZ, a Lunar Lagoon izgarao je hip hop i dub beatovima MISTAFIREA, dok pozornicu nisu preuzeli KOMBOLOI STAR, J:MC, JMAN & NO ICE CREAM te SESHIRE CAT.

Tko je nekim slučajem uspio sačuvati koljena, četvrti dan mogao je čagati pod šarenim vizualima uz mađarski TUKA TAKA TAKEOVER, koji je rezervirao lagunu na cijeli dan za jaki ženski line-up s mješavinom live nastupa. Noć ste mogli nastaviti sjedeći na plaži uz dahooduzimajuće nastupe s vatrom dok je u pozadini dominirao jedan od najjačih reggae sound systema CHANNEL ONE s RAMONOM JUDAHOM.

Party se po običaju nastavio do jutra, a onda ste mogli popiti još par pivi i pričekati ukrcaj na organizirani brod za Biševo, koji je osim svoje poznate Modre špilje tamo ugostio i mamurne gulašane s yoga matovima spremne za dan pun zena. Unatoč prepolovljenom broju publike, na kopnu zabava ipak nije stala pa se na samom kraju Goulash crew odlučio zaokružiti svih pet dana sa svojim takeoverom i pozdraviti ljeto 2023. u stilu.

Video doživljaje s Goulasha pogledajte na Instagramu

 


 

sonus 2
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju