Skip to main content
  • Hurts Zagreb
  • 25.10.2011.

Hurts oduševili publiku u Zagrebu

 U nedjelju se održao dugoočekivani koncert britanskog dvojca Hurts koji je u sklopu svoje jesenske turneje premijerno nastupio u Zagrebu. Dvojac je publiku u Boćarskom domu oduševio u trenu kad je stupio na pozornicu, a euforija koncerta se u obliku brojnih snimaka i fotografija koje na Facebook i YouTube stavljaju obožavatelji još uvijek nastavlja.

Naslovna foto

Hurts Zagreb

Koncert je u 20 sati otvorila domaća grupa Nipplepeople koja je nastupila ispred zavidno popunjene dvorane. Sa svojim najvećim hitovima "Sutra"i "Broj" taj je futuristički elektro pop dvojac dokazao da je pravi izbor za spektakularan početak večeri.

Nakon prve izmjene kad je već vruće raspoloženje u iščekivanju sljedećih glazbenih iznenađenja sve više raslo, britanska je grupa The Heartbreaks unatoč kraćem glazbenom putu opravdala svoj nastup prije zvijezda večeri. "Manchesterski Indie"pomladak je prvijenca "Liar my Dear", a u svojoj je romantičnoj maniri ubrzo privukao pozornost glazbenih kritičara. Časopis Independent ga je između ostalog proglasio prekrasnim prvijencem. Duet Hurts ih je u sklopu jesenske turneje pozvao na sudjelovanje, a raznoliki žanrovski spoj pokazao se kao živopisno glazbeno iznenađenje.

Tek nekoliko minuta nakon 22 sata, kad se dvorana na nekoliko sekundi naelektrizirano utišala, a nakon toga je publika počela vrištati od ekstatičkog iščekivanja – na pozornicu su stupili Adam i Theo! Zvijezde večeri su u do detalja kreiranim odijelima, kao što se i očekivalo, nakon pulsirajućeg intra počeli s pjesmom "Silver Lining"i u trenutku je bilo jasno da se u dvorani skupila uistinu predana publika. Kao što su za jesensku turneju obećavali, njihov je nastup nadgrađen plesnim nastupima i impresivnom instrumentalnom potporom te je sve skupa bilo zamotano u estetski paket sad već dobro prepoznate "Hurts estetike". Za vrijeme pjesme "Illuminated" obožavatelji su na Theov poziv upalili svoje mobitele i osvijetlili dvoranu.

{youtube}_iQrgGCCWrY{/youtube}

Nakon pjesme "Stay",predzadnje pjesme večeri, ekstatička ih je publika uzvicima "Hoćemo Hurts!" i vibrirajućim aplaudiranjem uspjela dozvati natrag i oni koji su slijedili redoslijed otpjevanih pjesama dobro su znali da će s posljednjom pjesmom "zaboljeti" do kraja – oprostili su se hitom "Better Than Love".

{youtube}6AmW-Vy2z60{/youtube}

 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk