Skip to main content
  • la troya
  • 27.09.2012.

Ibiza – sloboda zauvijek (drugi dan)

Drugi dan našeg pohoda na Ibizu protekao je u znaku za sad najimpresivnijeg kluba Amnesie i zloglasne brazilske La Troye u kojoj je sve prihvatljivo pod motom „Freedom forever“.

Naslovna foto

la troya

Vrijeme na Ibizi poprilično brzo prolazi stoga smo za drugi dan nešto odlučili obići centar grada i osjetiti vrevu ulice koja ključa u temperamentnom španjolskim kalama dok sa svih strana trešte promotori Pache, Amnesie, Spacea, Ushuaȉe i ostalih klubova, a doslovno vas za ruku povlače i nagovaraju zgodne djevojke i mladići da baš u njihovom baru ispijete koktel ili sangriu. Svi ti promotori spremni su učiniti sve da vas zadrže, uzmu vam dio novca i upute dalje u jedan od klubova za koji će vam također prodati ulaznice i ono što vam uopće nije ni bilo potrebno.

la troya

Prije nego se oko ponoći zapute na svoje uzvišene pozicije, kaveze i pozornice službeni plesači iz klubova ekipu privlače povorkama po gradu i živom atraktivnom reklamom samih sebe. Adrenalin se u velikoj mjeri proizvede tu u gradu prije konačne odluke koji od klubova odabrati za tu večer. Mi smo odabrali za ovu večer Sankeys i La Troyu u Amnesiji koja je definitivno nešto što se ne propušta ako ste na Ibizi.

Sankeys je prema našim dojmovima manji klub u odnosu na viđene i namijenjen u ovo doba godine mladoj festivalsko partijanerskoj engleskoj publici koji su dominirali svojim „baš me briga“ stavom. Kad smo stigli Jackmaster je za pultom puštao vokalni house s kojim smo se prisjetili nekih hitova iz 90-ih poput Phats&Small „Turn Around“.

sunkeys ibiza

Mi smo pak u Sankeys došli zbog Basement Jaxxa koji su opravdali ono što smo očekivali. U čistom njihovom stilu nadograđivanja seta koji se više kretao u techno tempu, ali ukomponiran s plesnim latino i salsa ritmovima Bassement Jaxx jedni su od popularnijih glazbenika koji znaju što rade za pultom tj. u ulozi DJ-a. Ne izvode nikakve koncertne varijante nego se glazbeno u DJ setu postavljaju s agresivnijim i čvršćim pristupom u kojem upravljaju publikom i pokretima istančanim osjetilom za ritam.  Jedan dio naših suputnika umjesto Sunkeyza uputio se u Privilege gdje su tu večer nastupali „Rumunji“ koje ste ovo ljeto mogli čuti i u Hrvatskoj. Privilege je jedan od najvećih klubova u koji stane impresivna brojka od čak 12 tisuća posjetitelja, što je svakako vrijedno divljenja.

basement jaxx

Boddiku u Sankeyzu nismo čekali, jer je bilo krajnje vrijeme za uputiti se u Amnesiu gdje se na jednom fooru odigravala parada seksualne slobode, kiča i raznolikosti, show La Troya na kojem je sve dopušteno. Ako želite dečka, curu, transvetita ili sve to zajedno ili pak želite samo promatrati, možda i probati La Troja i Amnesia su idealno mjesto za sve to. Možete se pretvoriti u ono o čemu ste oduvijek maštali, plesati na pozornici potpuno goli ako želite, sve je prihvatljivo dok god se dobro zabavljate! Na drugom se flooru odigravao pjena party.

la troya

Amnesia nas je potpunosti oduševila, već na samom ulazu jasno vam je da se radi o klubu koji je s razlogom više puta proglašavan najboljim svjetskim klubom i da je takav show jedinstven te potpuno drugačiji od svega što se može vidjeti  na Ibizi.

I u Amneziji je zvučno bio nadmoćan techno, uz prepoznatljive techno himne koje su u takvom okruženju sasvim dobrodošle, jer je u ovoj večeri show u prvom planu, manje je bitno tko nastupa. Kad bi Amnesiu pokušali opisati jednom riječju bilo bi to – moćno. Sa svojim impresivnim interijerom, uz pozornice na kojima se izmjenjuju svakojaka bića, kaveze s neukrotivim plesačima, vrhunski zvuk i ledene topove koji svakih pet minuta svježim ledenim zrakom rashlađuju uzavrelu atmosferu sve je podređeno emocijama i glazbi koje zajedno proizvode neizmjernu sreću, sve do ranih jutarnjih sati.

amnesia ibiza

Oko 6.45 ujutro zabava ide dalje, u Amnesiji vam zaljepe narukvice s kojima dalje možete na Playa de'n Bossu na kojoj se nalazi klub Essence gdje after party traje do 11h ujutro. Ponovno smo dio ekipe ostavili na afteru i uputili se kraju noći koja se odavno pretvorila u dan, ispunjeni iskustvom koje se teško može opisati rječima. „Amnesia –Freedom Forever“.

Fotogalerija drugog dana!

ibiza street

Foto: Goran Matijašec
 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2