Skip to main content
  • Dave Clarke
  • 18.10.2011.

Izvrsnost Dave Clarkea na djelu

Dave Clarke se svakako nalazi na listi prvih deset svjetskih techno DJ-a, a da ga se cijeni s razlogom pokazao je odličnim setom i energijom koju je prenio prepunom zagrebačkom Boogaloou. I sam Dave oduševljen je izvanrednom atmosferom.

Naslovna foto

Dave Clarke

"Zagreb was outstanding, great great atmosphere, boogaloo was the bomb" – tako je svoje dojmove poslje zagrebačkog nastupa ovu subotu u klubu Boogaloo sažeo veliki Dave Clarke organizatorima treće obljetnice United Electronic Sounda. Iako se od ovakvih mahera kao što je Dave očekuje pravi party, jedan od onih koji ostaju u sjećanju, uvijek postoji mala bojazan kod zvijezda kao što je Dave da njegova inspiracija i raspoloženje možda neće biti na razini koju ste zamislili. No raver u duši objedinio je old skul partijanere kao i nove generacije i pokazao kako se to radi! Stigla sam nešto malo poslje ponoći kako ne bih propustila ni jedan dio Clarkovog seta, tad je Boogaloo već bio poprilično pun. Ozvučenje je tijekom cijelog partija bilo za pohvalu. Kao netko tko je u Boogaloou proveo godine izlazaka iznenadilo me što na velikom flooru više ne postoji ni jedan šank, ni središnji, ni mali na povišenom dijelu, da bi nešto popili trebali ste otići na jedini  šank u cijelom klubu, onaj na malom flooru.  Razlog tomu nisam saznala, pa mogu predpostavljati da je ekipa UES-a već po pretprodaji shvatila da se radi o masovnijem partiju i tako odlučila prodati više karata, a napraviti više prostora u klubu i više cirkulacije između floorova ili je pak opet riječ o recesiji pa vlasnik nije zaposlio dovoljno osoblja za ovu večer. Bilo kako bilo, veliki floor bez šanka je loša odluka.

Dave ClarkeZagrijavanje je uspješno odradio N-ter iz Crobot crewa, a onda je nakon 1h na tron stigao DJ na čiji party bi uvijek ponovno otišli, čovjek koji shvaća moć i snagu techna, a da ga ne ogoli i ne učini pretvrdim.  Od prvog beata Clarke je izmamio pljesak i osmjehe na licima zadovoljne publike, a tako je i ostalo do kraja njegovog nastupa. Kako smo premijerno imali priliku čuti mix koji  je Dave izdao za londonski Fabric oni koji će ga čuti iza nas mogu očekivati strast, motivaciju i osjećaj za prvoklasnim technom zbog kojeg i uživa status velike zvijezde. Podsjetio nas je zašto volimo techno i zašto prava glazba neće nestati s vremenom, zašto joj komercijalni pjesmuljci nisu ni do koljena pa ni DJi kojih za razliku od Davea nećemo ni sjećati za deset godina. Prepun Boogaloo, u kojem moram naglasiti nije bila neizdrživa gužva, već dovoljno popunjen mali floor na kojem su raznolike setove puštali Lemon, Mark Ash, Pete Dux i Cream i potpuno popunjen, a ne pretrpan main floor na kojem je nakon Davea nastupio Zero. Koliko je bilo dobro govori i činjenica da je Clarke svirao bar sat vremena duže nego je predviđeno, očito je uživao baš kao i mi pa mu se nije žurilo. Poslje ozarenosti i oduševljenja na vrhuncu teško je publiku održati euforičnom, pa Zero i nije imao zahvalnu ulogu. Tako je do završetka ispričao svoju glazbenu priču koja je ovaj put ipak ostala u sjeni virtuoza, a vrata kluba su se zatvorila u 6h. Nažalost čini se da Boogaloo nije očekivao ovoliku posjetu, već oko 4.30h ostali su bez piva, vina i poznatijih gaziranih pića, kako i ne bi kad su imali samo jedan šank, pa se nadam da će sljedeći put ispraviti pogreške, a najavljeni laser show ili je zakazao ili je bio nevidljiv!

Bez obzira na propuste ni jedan trenutak nije zakazao onaj zbog kojeg smo došli, zbog Dave Clarka bi sve opet ponovili! Hvala mu.

sea star mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sea star desk