Skip to main content
  • Nocni hakl
  • 5.10.2010.

Klubska Scena nastupila na Noćnom haklu

Osvojivši kvalifikacijski turnir u Dubravi 2. listopada košarkaši Klubske Scene plasirali su se u nedjeljno finale na trgu Bana Jelačića (Zg), te osvojilli 3. poziciju.

Piše: 

Naslovna foto

Noćni Hakl

 

Grad Zagreb je i ovaj vikend bio poprište nemilosrdnih  uzbudljivih košarkaških bitaka . Jedva smo  dočekali veliko finale Noćnog Hakla koje se održalo na Trgu Bana Jelačića u nedjelju 03.10. Program je krenuo uz  zagrijavanje  naše „multipraktik“ svestrane  ekipe voditelja; MC Pendreka, Roberta Mesira playmakera koji su nas uz red hip-hopa, red riječi uputili u hakl prije svečanog otvorenja finala Noćnog Hakla u 19h. Spektakl na središnjem zagrebačkom trgu je otvorio Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj: James B. Foley. 

Naša sportska novinarka Lana Banely je dirigirala cjelokupnim programom u kojem su sudjelovali Dj Go Cut, Khan,  Target , Mc Bex, Foxx, Rony,  Imperium Deceptus i Mario Ponjavić .

Umijeće plesa i urbane kulture pokazali su nam Cheerleading klub Liberi i plesni klub Megablast. Na trgu su u revijalnim utakmicama igrale ekipe; ekipa Američkog veleposlanstva protiv Hrvatske košarkaške reprezentacije gluhih, udružena ekipa Nove TV s HRT televizijom protiv ekipe RTL-a (Nevena Rendeli, Ivan Jabuka i Danko Družijanić, Tomislav Jelinčić, Filip Brkić i  Stipe Sladoljev), Gordan Kožulj protiv američkog marinca Marcusa. Igrači KK Cedevite Dino Butorac, dok su braća Rudež zamijenili svoje uloge. Ivan se okušao ispod koša ,a  Damjana smo  po prvi puta mogli vidjeti u trenerskoj ulozi. Biserka Petrović i Mirko Novosel su rekli nekoliko riječi i dali podršku projektu „Košarka, a ne klošarka“.

Noćni Hakl je je najatraktivniji, najmasovniji i najpopularniji hrvatski turnir u uličnoj košarci koji provodi Klub mladih Sineki u sklopu edukativno – prevencijskih projekata „Košarka, a ne klošarka“ i „Hip-hop, a ne dop“ kojima je cilj prevencija od nasilja, droge, alkohola i svih oblika društveno neprihvatljivog ponašanja kod djece i mladih.

Dok su se dečki borili za ulazak u finale i prvo mjesto, odličnu atmosferu su još dodatno upotpunile KLIKove djevojke koje su se također okusile u haklu protiv odlične Klubske scene.…i naravno pobjedile. U velikom  finalu su na kraju haklale ekipe Garden Mall i Nezavisna lista. Čestitamo ekipi Garden Mall-a na zasluženom prvom mjestu! Drugo mjesto su zauzeli ekipa Nezavisna lista,  a treće mjesto dijele ekipe Klubska scena i KUD Studenac.

Mnogobrojni posjetitelji, navijači i ljubitelji košarke,  najbolji su  pokazatelj uspješnosti   projekta „Košarka, a ne klošarka“ mladih entuzijasta i kreativaca iz  kluba Sineki. Ujedno najavljujemo  još bolji ciklus turnira u idućoj godini i mnoštvo atrakcija  i finti odličnih sportaša. Do tada… loptu u ruke i put do najbližeg  kvartovskog koša.  I naravno pozovite sve frendove, frendice, ekipu, kolege, pa i djeda i baku ako treba i podržite nas u ciljevima kojima se borimo kroz projekt „Košarka, a ne klošarka“ .

Fotografije pogledajte ovdje

brejcha 2
dobar house mobile
Vezani članci
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
“The Godfather of Disco – Mel Cheren – West-End Records” je očaravajući pregled uspona i pada plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju