Skip to main content
  • 24.07.2011.

Ne smiruju se strasti oko Hideout festivala (+video)

Postaviti letvicu vrlo visoko i nakon toga izaći sa još boljim rezultatima već u prvoj godini održavanja događaja je rijetkost. To je ove godine uspjelo organizatorima Hideout festivala koji se od 1. do 3. srpnja održao na plaži Zrće u klubovima Papaya i Aquarius.

Piše: 

Naslovna foto

Hideout festival promo party


{youtube}rv9MOee1VAo{/youtube}

U pozadini stoje dva vrlo iskusna produkcijska team-a koji okupljaju scenu Manchestera, Birminghama, Londona i Leedsa – odnosno Electronic Music Group i Warehouse Project.
{youtube}EKJCuvsXKCo{/youtube}

"Hideout je bio nevjerojatan festival a lokacija izvrsna. Publika nadnaravna", ističu Simian Mobile Disco dvojac.

Hrvatska i Novalja su ovim događajem dobili toliko isčekivano proširenje sezone sa vansezonskim gostima a 7000 posjetitelja pretežno iz Velike Britanije i nešto manji broj iz Njemačke su oduševljeni provodom te se namjeravaju vratiti i dogodine. Hideout 2012 se već priprema a Hrvatska postaje svjetska klubska destinacija pod posebnim povećalom.
{youtube}Zz_71eJLhIg{/youtube}

"Svirajući u svitanje na Rebels stageu bilo je zadivljujuće. Kada je sunce izašlo na plesni podij su došle tisuće party freakova a ja sam pustio original pjesme "Night Air" od Jamie Woona i sve je eksplodiralo. To je bio totalno pogođen trenutak kojeg ću se uvijek rado sjećati", kaže Damian Lazarus iz Crosstown Rebelsa.
{youtube}Dd1FFCVz7AQ{/youtube}

Glazbeni dio ovog festivala odradile su DJ zvijezde i nadolazeći naraštaji glazbenika. To nije bio samo trodnevni party već i mnoštvo popratnih aktivnosti. Od ludog Doorlya koji je po završetku seta skočio u more do favorizirane Britanke Annie Mac koja je iznenadila svojim MC vještinama, do nastupa Simian Mobile Disca, piratskim boat partijima, after beach partijima i noćnim tulumima, stoga jasno je u kojem je smjeru išla ova priča.
{youtube}eF3ShjSKsOk{/youtube}

"Hideout Festival je nadmašio naša očekivanja i nismo mogli poželjeti bolji početak u prvoj godini dodgađaja. Ovo je povijesni trenutak za nas. Plaža Zrće je fantastična podloga za održavanje ovakvog događaja i dogodine ćemo se sigurno vratiti sa još jačom ponudom", za kraj će Dan Blackledge, organizator Hideouta.
{youtube}25Hsyn3hoi8{/youtube}

Momenat za pamćenje – Doorly je bio više nego lud posebice u svitanje. S prvim zrakama sunca usporio je tempo te počeo koristiti sve više mikrofon. U jednom trenutku je skidao robu sa sebe te se zatrčao kroz publiku u more. Ushićen atmosferom i energijom koja je dolazila iz publike Doorly je rekao kako se ovo događa samo jednom u životu a na Hideout planira doći i dogodine. Inače glazbenik iz Velike Britanije pušta raznovrsnu glazbu od techna do electra, future garagea, drum and bass-a, do indie muzike, dubstepa i hip-hopa.
{youtube}NLstMjE1m2c{/youtube}

{youtube}ECq5suEsdII{/youtube}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk