Skip to main content
  • 23.06.2024.

Organic house ritmovi ispratili zalazak sunca u istarskom srednjovjekovnom kaštelu Petrapilosa

Prošli vikend Terra Divina nas je počastila open air zagrijavanjem za ljeto u istarskom srednjovjekovnom kaštelu Petrapilosa, nedaleko od Buzeta

Naslovna foto

Sebastijan Skoko

Organic house ritmovi ispratili su zalazak sunca na vrhu hridi nekadašnje utvrde i protegli se do iza ponoći. Koncept dnevnog partija, koji polako zaživljava i kod nas, svakako nosi svoje čari. Od 17h guštali smo u razgledavanju unutarnjeg dijela kaštela koji je bio otvoren sve do mraka, osobito u čarobnom pogledu na vrhu.

Foto Sebastijan Skoko

Pohvale za dostupnost parkinga na livadi podno kaštela i organizaciju besplatnog prijevoza kombijima do ulaza. Ako pak poželite zagrijati nogice za ples i upiti zelenilo i mirise kao i mi, pješke vas dijeli 10-ak min laganog uspona 🙂 “Podrumski” dio utvrde tehnološki je opremljen sa nekoliko ekrana pa se možete informirati o povijesnim podacima, zaigrati kviz ili složiti puzzle.

Sve u svemu, jako zgodno ukomponirano

Jedini minusi kod organizacije su bili jaki stroboskopi u razini očiju u dosta mračnom prostoru te paprene cijene pića (malo pivo 5€, rakije 5€, redbul votka 10€, dok je voda bila “standardnih” 3€). S obzirom na to da je event bio smješten “usred ničega”, ovisili smo samo o njihovom šanku. Sugestija organizatorima za buduće događaje na teže dostupnim lokacijama je da razmisle o besplatnoj vodi ili simboličnoj cijeni bočica.

Na trenutke smo se osjećali kao dio plemena – slobodno, pripadajuće i kao jedno sa glazbom i prirodom

Organic Sunset putovanje otvorio je brazilski DJ Ancestrall etno-melodic downtempo house ritmovima. Prava guštalica za zagrijavanje! Ekipa pomalo pristiže i svatko prirodno nalazi svoje savršeno mjesto na podiju. Minglanje i čilanje na povjetarcu, bosa stopala i osunčani osmjesi gdje god se okreneš… Opušteno smo upijali posljednje zrake sunca i iščekivali magiju koju nosi noć pod otvorenim nebom.

Naš istarski domaćin, Toni Ter Wonder, uvodi nas u večer svojim organic i melodic house-om. Ugodan prijelaz u malo progresivniji i mističniji tempo koji sve više nagovještava rasplesanu noć. Light show se polako počinje preljevati i bljeskati po kamenim zidinama, a ekipa ne staje sa čagom.

Od ponoći do 2h priču i putovanje je trebao zaokružiti švicarski DJ Miserez u deep afro vibe-u. Nakon što je zakoračio pred užareni podij, žao nam je reći da je pomalo opadala magija jer je set bio nezgrapno složen.

U jednom segmentu seta nas svojim selekcijama lansira u prapočetak svijeta, a u drugom zavlada jednoličnost ritam efekata. No, da zaokružimo dojam večeri – na trenutke smo se osjećali kao dio plemena – slobodno, pripadajuće i kao jedno sa glazbom i prirodom. Bravo ekipi Terra Divina za drugo izdanje Organic Sunseta.

Podržavamo ovakav ambijentalni koncept koji spaja putovanje kroz glazbu, kulturu i povijest te na poseban način oživljava utihnule znamenite lokacije Istre. Osim toga, veselimo se srpnju kad će nam predstaviti svoj prvi trodnevni festival obogaćen popratnim sadržajem.

*Stavovi izneseni u članku ne odražavaju stavove redakcije portala, već su to osobni stavovi autora članka

Fotogaleriju potpisuje Sebastijan Skoko

sven desk
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.
sven mob
San Francisco je bio epicentar američke rave scene, koji je svjedočio legendarnim zabavama početkom 90-ih.