Skip to main content
  • 31.07.2011.

Papa Guetta održao glazbenu misu na splitskom Žnjanu (+foto)

Jedan od ljetnih partija koje definitivno niste smjeli propustiti dogodio se sinoć na splitskoj plaži Žnjan. Prema našim procjenama pred nešto više od 20,000 posjetitelja prije otprilike 90 minuta svoj premijerni nastup u Splitu završio je francuski guru elektronske i pop glazbe – DAVID GUETTA.

Piše: 

Naslovna foto

David Guetta u Splitu


Žnjan je do sada uspio napuniti samo crkveni Papa a a glazbeni "papa" je odvrtio plejadu svojih hitova uz pokoju pjesmu drugih autora. Pjevalo se i plesalo u uzavreloj atmosferi na laganije i tvrđe electro pop i house ritmove nešto više od 150 minuta.

SPLIT se mjesecima pripremao za spektakl sa omiljenim DJ-em a termin u srcu sezone učinio je ovaj događaj interesantnim i velikom broju turista pa je publika bila pomiješana domaćim i inozemnim fanovima elektronske glazbe.

Program na plaži Žnjan započeo je u 21h. Bina je bila okrenuta prema moru što je davalo dozu ekskluzivnosti VIP Boat Service usluzi, iako je bilo pokušaja upliva brodica i plivača sa strane željnih adrenalinske zabave.

Prvi je nastupio DJ Aron a onda je na noge oko 7000 posjetitelja u 22h digao Chuckie iz Nizozemske. Organizatoru sve pohvale zbog odlične logistike pa se na plaži Žnjan nije dogodio prometni kolaps. Mjesta za parking bilo je na pretek, kao i zahoda te šankova.

Chuckiea je zamjenio progressive house producent Glenn Morrison iz Velike Britanije koji je ujedno bio i warm-up Davidu Guetti.

Binu su osim moving headova ukrašavali mali i veliki LED ekran koji su svoju punu funkcionalnost i u 3D verziji pokazali dolaskom Davida Guette na binu te oduševljenjem čitave publike. Guettu smo prvi put zamjetili pokraj panela za fotografiranje a nastup je počeo u 00.45h. Komunicirao je s publikom na početku pozdravivši Hrvatsku kao i splitske cure za koje je čuo da su najljepše na planeti. Tijekom partija komunikaciju s publikom vodio je rukovnim gestikulacijama te preko LED zaslona šaljući poziv da ga prate visoko podignutim rukama ili glasovnom podrškom.

Ipak na kraju je bio jako srdačan i komunikativan putem mikrofona te gotovo 45 minuta skakao, plesao, pričao publici i puštao svoje hitove. Nije dao naslutiti kada i kako namjerava završiti svoj set. Dogodilo se to oko 3.30h netom nakon predstavljanja svog novog singlea koji izlazi za Božić.

Guetta je u obraćanju otkrio da priprema svoj film s memoarima od najboljih partija pa je pritom zamolio publiku u Splitu da izvade svoje mobitele, te ih pokažu ispruženim rukama prema gore. Sve to je snimio na kameri i rekao da su snimljeni prizori nevjerojatni.

S rukama u zraku pozdravili smo Davida Guettu. Bengalke, svjetleće rakete, baloni, Kryoman roboti samo su jedan manji dio dodatnih efekata koji su uljepšali ovaj događaj. Nadamo se da će Split ovako nešto ponavljati svake godine.

FOTOGALERIJA IZ SPLITA

Na bini su ga u 03.30h zamjenili dvojac Ryan & James Marciano a publika je u većini lagano počela napuštati zabavu. Pretpostavlja se da je party potrajao do 05h.

INCIDENT U VIP-U
Manji incident zamijećen je u VIP loži nedugo nakon početka seta Davida Guette. Jedan dio VIP lože bio je van funkcije par minuta a publika je skakala i bježala od tučnjave. Detalji još nisu poznati ali prema viđenom kordonu interventnih snaga policije i "securitya" koji su došli u VIP zonu radilo se o svađi koja je eskalirala ozbiljnijim posljedicama što to nije poremetilo razvoj stvari na stageu.

Prve fotografije s popodnevnih priprema
{gallery}/2011/07/30_guetta@split1{/gallery}

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2