Skip to main content
  • 5.07.2010.

Počeo peti The Garden Festival

Uz clubbing bonbončiće na Tuborgovoj pozornici te već tradicionalno lude partije na brodu Argonaut, beach baru Tiki i klubu Barbarellas The Garden Festival je  punim jedrima uplovio u svoju petu festivalsku sezonu.

Piše: 

Naslovna foto

The Garden

U petak, 2. srpnja 2010. na bajkovitom petrčanskom poluotoku Pinija je započeo peti The Garden Festival, a već je prvi dan prvog festivalskoga vikenda potvrdio sve najave i predviđanja. Naime, u stvarnom životu pomalo dosadno mjestašce kraj Zadra potvrdilo je svoj status svjetske parti destinacije koja ugošćuje najbolje izvođače s globalne clubbing scene, ali i posjetitelje iz 26 zemalja diljem globusa.

Uživanje na The Garden Festivalu započelo je već nakon podneva, a vrhunac se prvog festivalskoga dana dogodio na  Tuborg festivalskoj areni.  Na Tuborgovoj pozornici predstavili su se vrlo zanimljiv i kreativan francuski band  dOP, trenutno vrlo tražena festivalska atrakcija. Nakon razigranih Francuza Crazy P je DJ setom  dobro prodrmao plesni podij i donio dašak otkačenih i vedrih  house ritmova, kakvi baš pristaju lokaciji – usred mnoštva pinija i morske soli u zraku. Izvođač večeri bio je elektronski live bend 2020 Soundsystem, koji je publici predstavio stvari sa svojeg posljednjeg albuma  Falling i nekoliko najnovijih uradaka te dokazao zašto se već 15 godina nalaze pri vrhu elektronske glazbene scene. U svakom slučaju, uz clubbing bonbončiće na Tuborgovoj pozornici, već tradicionalne partije na brodu Argonaut, beach baru Tiki i klubu Barbarellas, ovaj puta uz odličnog Jamie Jonesa –  najboljeg glazbenog producenta u 2009. prema časopisu DJ Mag – The Garden Festival je  punim jedrima uplovio u svoju petu festivalsku sezonu.

Posebna cijena ulaznica
Povodom pet godina The Garden Festivala u sustavu je Eventima u prodaji ograničen broj ulaznica po posebnoj cijeni: trodnevna (vikend) ulaznica za  500,00 kuna i jednodnevna ulaznica za  200,00  kuna.

GALERIJA 03.07. – Klik ovdje

The Garden Festival dokazuje da je među najboljima u Europi
Vrhunac druge večeri The Garden Festivala doživljen je na Tuborgovoj festivalskoj areni uz Tensnake i Horse Meat Disco, a sve se je to moglo pratiti i uživo na Facebook stranici Tuborg Green Beata.

Petrčane, 04. srpnja 2010. – Drugi  je dan The Garden Festivala donio mnoštvo glazbenih poslastica. Posjetitelji su prvo uživali u dnevnom điru uz laganu glazbu, sunce i more, a zatim je na red došla noć, plesni podiji su se napunili i počeo je provod svojstven samo za Garden. Nakon još jednog nezaboravnog zalaska sunca na red dolaze DJ-i čija glazba  savršeno nadopunjuje taj ugođaj, kojeg su Englezi, kada su otkrilvali čari Ibize, prozvali balearic beat. Sada je tu i The Garden Festival, kako mnogi kažu –  upravo onakav kakva je bila Ibiza u najbolja vremena prije masovnog turzima.

Na beach baru izdvajamo Ichisan and Nakovu, talentirane slovenske nu-disco producente te  osvetnički nastup  trenutno jednog od najtraženijih DJ-a i producenata u svijetu,  DJ The Revengea, koji je ultra modernom sexy produkcijom sve prisutne pokrenuo na nezaustavljiv ples.  Nakon njega nastupio je renomirani DJ i tastemaker  Rob Da Bank koji na BBC Radiju 1 svaki tjedan predstavlja  leftfield glazbu.

Vrhunac večeri doživljen je na Tuborgovoj festivalskoj areni uz dva vrhunska nastupa. Prvo, Njemac iz Hamburga, Tensnake, koji  je uspio dobro rasplesati mnoštvo Engleza, što pokazuje da dobra glazba očito nema granica i nogomet se brzo zaboravlja. Nakon njega na red su došle ikone nove disco glazbe – DJ kolektiv iz New Yorka Horse Meat Disco. Sve se je to moglo pratiti i uživo na internetu putem posebnog live streaminga na Facebook stranici Tuborg Green Beata.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju