Skip to main content
  • 6.04.2011.

Pretpremijera filma Astralis – Institucija oduševila i domaću publiku

„Meni je super! Vratili su me u doba dobrih partija!“, izjavila je Ivana Banfić, jedna od mnogih poznatih osoba koje su unatoč prolomu oblaka došle u prepuno kino Europa, gdje je napokon predstavljen hrvatski film, koji je osvojio čak 3 nagrade u Americi.

Piše: 


Već od same uvodne riječi, tvorci filma Igor Neljak, Damir Ludvig i Goran Vlajić, stvorili su atmosferu koja je nakon gašenja svjetla u dvorani publiku konstantno tjerala na skandiranje i spontane aplauze. Uz pregršt komičnih scena i šokantnih prizora, neprekidne salve smijeha gledatelja su s vremena na vrijeme zagušivale energičnu glazbu i pretpremijeru činile još zabavnijom.

Za razliku od cenzurirane kopije, prikazane u Americi, redateljski verzija na pretpremijeri u kinu Europa dočarava bez kompleksa i scenu grupnog seksa snimljenu u Berlinu, prilikom nastupa Astralisa na festivalu Love Parade. Neposredno nakon projekcije Boris Đurđević, Dalibor Petko, Filip Dizdar, Luka Bulić, Damir Cuculić i mnogi drugi hrvatski celebovi ostali su u auli kina Europa i družili se do sitnih sati, sređujući dojmove.

Bez obzira da li je vrijeme da sve predrasude koje obično imamo oko hrvatskih filmova ostavimo iza sebe,  ekipa Astralisa bit će zapamćena kao dio epohe vladavine elektronske glazbe i inspiracija sljedećim generacijama koje tako nešto nisu osjetile.

Premijerne projekcije na rasporedu su: Dvije u petak 8. travnja i dvije u subotu 9. travnja. Nakon zadnje subotnje projekcije u kinu Europa, počinje veliki party u Bestu na kojem nastupaju likovi iz filma; Astral Projection, Yaniv, Ludvig, Dogma 3000, Mario Mataković, Hrvoje Golubić i ja!“, ponosno izjavljuje DJ Go Cut, jedan od osnivača Astralisa.

sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2