Skip to main content
  • Smoove & Turrell Pepermint
  • 4.01.2012.

Smoove & Turrell razvalili Pepermint do temelja

Ono što se dogodilo u Pepermintu s 29. na 30.12., zaista je teško opisati riječima. To je zaista bio nastup veći od nastupa, party jači od partija.

Naslovna foto

Smoove & Turrell Pepermint

Umbo je otvorio vrata groovea sa svojim fenomenalnim opusom. Na ”rare funk” singlice su prisutni vrlo lako pristali, nakon čega je uslijedilo putovanje kroz nu funk & soul prostore. Umbo kao fenomenalan DJ i poznavatelj ljudske potrebe i gladi za dobrim vibracijama, izradio je  priču na koju više nitko nije mogao ostati miran. Nešto prije pola noći i sam Smoove se počeo meškoljiti i blago nervozno motati oko Umba… lav je bio je spreman stati iza pulta i pokazati što zna. Sa strane smo u pozitivnom smislu ”podrugljivo” komentirali ”neće mu biti lako nastaviti”, jer je ovaj zaista žestoko i opasno navalio… ali onda nam je Smoove začepio uši i misli. U samom startu, stavljajući prvi vinil na gramofon, vidjelo se da će ovo biti pakao. Ono što on i Turrell donose na glazbenu scenu je toliko pozitivno, neodoljivo i zdravo, usudio bi se čak reći; to je ”energy that has power to heal the broken souls”. Takva fuzija soula, hip-hopa, breakbeata, bigbeata zasoljena funkom, old-schoolom i rare retro zvukom, nešto je neopisivo i posebno. Bili smo na mnogo festivala, koncerata, pohodili mnoge partije i nastupe, ali bez razmišljanja možemo reći da je ono što Smoove & Turrell rade unikatna svježa bomba savršenog zvuka. Osim glazbene vještine, skretcha na vinilu, fenomenalnog glasa i interpretacije Johna Turrella , oni su neponovljivi show makeri, njihov kontakt sa publikom je stvorio ono što rijetko vidimo i osjetimo na našim prostorima… topli glazbeni kontakt sa dušom…. DA, Smoove i Turrell su nas ostavili bez daha.

Možemo još samo reći, onaj koji želi ponoviti ovo fenomenalno iskustvo, može to učiniti 30. lipnja u Umagu, gdje Smoove i Turrell (sada već rezidenti), nastupaju u sklopu  San Pellegrino Beach Festivala, koji je ovu priliku iskoristio i kao najavu za početak Funk & Soul turneje po Hrvatskoj.

Za neznalice imamo samo jednu poruku:  trči na YouTube, skidaj, kupuj, prži, slušaj sve što se tiče Smoove & Turrella, jer  bez toga ne znaš ništa i ne možeš biti istinski sretan.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2