Skip to main content
  • 23.07.2020.

Techno u oazi – Techno Culture Outdoor – Trebižat, Čapljina, BiH

Prošli vikend u Hercegovini ostao je u znaku techna i tvrdog zvuka.

Piše: 


Na divnoj lokaciji pored rijeke Trebižat pod otvorenim nebom organizacija Techno Culture predstavila je uz regionalno poznatog Alena Milivojevića, miljenika publike ovih prostora i svježa, mlada imena na sceni.

Ples koji je trajao 14 sati vodili su redom Toni Montana, Mana, Filip, Ploggen, Alen Milivojević, Vazdaisti, Palac i Alias (b2b Ploggen). Neumorna publika ostavila je svaki atom snage do posljednje minute, te su u „nadmetanju“ sa DJ-evima podigli atmosferu na višu razinu.

Komentari na scenu, novu generaciju DJ-eva, event:

Nova generacija DJ-a upija energiju i apokaliptičnu atmosferu sadašnjice i taj bunt pretvara u zvuk čistog techna raznih stilova. Ovaj event je dokaz opstanku scene i u vrijeme zabrana i restrikcija u vidu manjih i srednjih party-a. (Vazdaisti/DJ)

Trenutna scena elektroničke glazbe u BiH je po meni još u usponu, a nudi veliki broj mladih talenata iz naših gradova koji su uvijek puni iznenađenja. Trenutno naša organizacija je bazirana na okupljanju mladih i širenju iste ljubavi prema muzici i kulturi elektroničke glazbe. (Igor Bilać/organizator)

Još od 2017. iz ljubavi prema glazbi bavim se DJ-ingom i pronalazim svoj stil koji je formirala underground scena u Mostaru koje sam dio već duže vrijeme. Trenutno scena ne dobiva nikakvu potporu grada i države te se sve svodi na pojedince i entuzijaste koji je drže na životu. Tu bih spomenuo Alena Milivojevića, WOLT-a, Dark Envoy, Spectrum, Princip.ba, Mana, Ploggen, Sapyr, PitchBlack Podcast i svu mlađu ekipu i novu generaciju koji su temelj trenutne scene. Još od samih početaka shvatio sam da svaka osoba koja istinski voli ovu glazbu bi se trebala okušati u sviranju. : (Palac/DJ)


 
Ova imena već sada ostavljaju trag na sceni, te ih zasigurno treba pratiti. Možemo reći da je ovo bio kvalitetan underground event i radujemo se predstojećim.

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk