Skip to main content
  • 26.06.2006.

The Sisters Of Mercy / Stara Klaonica, Zagreb

U jednom nezapamćenom trenutku moje prošlosti skrenula sam sa mračnog puta tzv. dark rocka prema elektronici.

Piše: 


U stvari, za mene je to bilo logičan slijed razvoja moje glazbene izobrazbe. Nekako me privukao Cabaret Voltaire, Kratwerk i Front…..i dugo, zaista dugo nisam ni čula ni vidjela bandove koje smo nekada slušali. Negdje uz cestu sam primjetila plakat za “Sisters of Mercy” i počelo me kopkati, kakvi su danas nakon 20 godina, kako izgleda Eldritch. Neka nostalgija me natjerala da odem na koncert. Stara Klaonica 20.06.2006, mjesto kao stvoreno za takve i slične događaje. Koncert je bio u dvorištu, na otvorenom, ali ni svježi zrak iza 21 sat nije uspjevao rashladiti usijanu atmosferu. Bandiću daj nam taj prostor ostavi, napravi od njega neko alternativno, underground, kulturno središte za mlade i stare. Malo smo poduže čekali dečke. Počeli su svirati oko 21:30. Iznenadila me količina ljudi obučenih u crno..: -)).

Srela sam neke ljude koje nisam vidjela godinama, potpuni povratak u prošlost, emocijonalno i glazbeno. U stvari, sve to još uvijek postoji ali ja nisam više u tome, ne pratim tu vrstu glazbe već godinama. Razni su svijetovi na ovoj kugli zemaljskoj, kao neki paralelni svemiri koji se ne dodiruju. I tek tu i tamo neki band ili glazbenik uspije povezati nekoliko svijetova, kao na primjer Prodigy.

Nije mi bilo važno da li čujem matricu ili stvarnu svirku u živo. Važnije mi je bilo čuti neke pjesme koje pamtim poput Dominian, Mother Russia, Temple of love. Cijela atmosfera, nastup, rasvjeta, efekti…sve mi je bilo odlično. Meni osobno ovo je bio doživljaj godine, malo promjene od već prežvakanih DJ-a koji se stalno ponavljaju po našim klubovima, nešto drugačije od klubova pretrpanih klincima koji divljaju na glazbu o kojoj ne znaju ništa ili vrlo malo.

Ovaj koncert organizirala je agencija “NOTA”, moram ih spomenuti jer što više rade to im sve bolje ide.Organiziraju zaista kvalitetne događaje a najave možete provjeriti na njihovim stranicama: www.nota.hr

brejcha 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk