Skip to main content
  • Dennis Ferrer
  • 8.07.2008.

Veliko Red Bull Music Academy Radio Stage finale uz Dennisa Ferrera

Posljednje večeri „Garden festivala“ RBMA Radio Stage za pult je doveo maestra house glazbe Dennisa Ferrera.

Piše: 

Naslovna foto

Dennis Ferrer

Bila je ovo ujedno „hrvatska premijera“ glazbenika za kojim se otimaju klubovi od Londona do Tokija i Ibize.Nastupivši u Barbarella's discoteque, svojim stopostotnim soulful house-om rasplesao je i one koji ne bi povjerovali da nakon tri festivalska dana mogu još. A mogli su – itekako! Ferrer je umjesto dvosatnog seta za neumorne „partyjanere“ svirao više od četiri sata, sve do izlaska sunca i cvrčaka, i pružio, sasvim neočekivano,  festivalskoj publici veliko finale za kraj. Treće večeri RBMA Radio Stage-a „Warm up“ zaduženje u ritmu deep house-a i downbeat-a pripalo je zagrebačkom Jogardu. Zbrojiti što se sve plesalo na vrućem podiju Barbarella's discoteque u posljednja tri dana težak je zadatak, no fluidnost ispreplitanja žanrova stvorila je glazbenu magiju na koju čak ni deklarirani poklonici samo jednog žanra nisu uspjeli ostati imuni.

Tijekom tri dana, ili radije kazano – tri noći,  za pultom su se pojavili Karen P, Karizma sa soul, vocal i funky house-om, eklektični Mad Mats čija se kompozicija kretala od house-a, preko hip-hop-a i dubstep-a do broken beta-a, jedan od osnivača skupine „Restless Soul“ Phil Asher, Daz-I-Kue s eksperimentalnim hip-hopom i soulom, te Eddy meets Yannah. Spontanim pridruživanjem Asheru u „jam session“-u Yannah i Vanessa Freeman priredile su druge festivalske večeri pravo iznenađenje.
Festival je završio, no glazba će svjetskom mrežom, tek krenuti.

– Ovdje sam s damom koja se zone Anya, snimale smo setove i intervjue tijekom cijelog festivala. Nakon 18. srpnja imat ćemo specijalne emisije na RBMA Radiju. U arhivi će biti dostupni razgovori s organizatorima, te intervjui s glazbenicima snimljeni iza scene RBMA Radio Stage-a; s Philom Asherom, Karizmom, Daz I Kue-om i drugima. Kao bonus tu su i snimka s vožnje brodom s Rainerom Trubyjem i Michaelom Ruttenom iz Compost Recordsa, te i intervjui Mr. Scrufom, Earl Gateshead i drugima, a tome treba dodati i set uživo Mark De Clive Lowe-a & Crazy P. Uz to imamo sate setova koje su svirali  Crazy P, Mr Scruff, Eddy Meets Yannah, Trojan Sound System, Mark De Clive Lowe…Ostale novosti bit će objavljene na stranicama Red Bull Music Academy, kazala je Karen P, producentica na Red Bull Music Academy Radiju (www.rbmaradio.com).

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2