Skip to main content
  • voisa
  • 26.08.2010.

Završeni dani urbane glazbe Voi’sa u Supetru

Iza nas su tri dana Voi'sa festivala koji se pokazao kao prava glazbena poslastica za sve ljubitelje kvalitetnih melodija i novog urbanog zvuka.

Piše: 

.
Kroz tri dana organizator događanja Vanja Purić i njegov Voi'sa kolektiv su u Supetru na otoku Braču ugostili neke od najzanimljivijih domaćih i stranih dj-eva.

Kako se Voi'sa tim voli poistovjetiti sa glazbenom podmornicom koja je i dio njihovog vizualnog identiteta, kapetan Vanja Purić znan još i kao Kid Va i njegova Voi'sa podmornica je uspješno izronila na površinu glazbenih događanja na našoj obali uspješno zaobilazeći sve poteškoće organizacije.

Dani urbane glazbe započeli su na poznatoj supetarskoj plaži uz zvukove koje su nam predstavili  M-J iz Zagreba i Banana Sound iz Splita. Yuri i Banane su uz ritam reggea su nastavili zagrijavanje posjetitelja okupanih zalaskom sunca nakon čega su se na listi izvođača našli Umbo iz Osijeka, njemački četverac Funk You koji je na plesnom podiju stvorio ultimativno veselje, te gosti iz Zagreba M.I.L.E. i Bocca Sofistikfunk koji su usijali atmosferu do kraja. After party prvog dana završio je uz zvukove Marinac Studio 2054 sa Brača.

Drugi dan festivala protekao je u kupanju i sunčanju na bračkoj plaži uz zvuke festivalskih izvođača koji su se izmjenjivali za dj pultom, a kao pun pogodak pokazao se večernji nastup Eddy Ramića iz Zagreba, Soulparlora iz Mainza te Seijia iz Londona. Stilski potpuno drugačiji od prijašnjih izvođača na plesni podij donijeli su nove elektronske zvukove i  cjelovečernjim kombiniranim back to back performanceom raspametili publiku. Loopjunkies Crew iz Splita rasplesali su one najsnažnije do jutra.

Zadnji dan pripada glavnom headlineru Voi `Sa festivala svjetskom megacaru Rambu Amadeusu. Atmosferu su odlično zagrijali Yuri i Luka iz Banana Sounda, a na scenu je nakon toga izašao Rambo Amadeus koji je iskreno oduševljen lokacijom koncerta i ležernom publikom  odsvirao bravurozan  dvosatni koncert konstantno komunicirajući s publikom koja ga je fanatično pratila kroz pjesme iz svih faza stvaralaštva ovog crnogorskog umjetnika. Festival je završio pod palicom „glavnih i odgovornih“ – splitskog Voi'sa dvojca u sastavu Dj-a Dude Dudesa i Kid Va.

Za vizualni dio sve vrijeme trajanja festivala zaslužni su bili Studio Baranda i Tilps Xpose Yourself iz Splita koji su prisutne oduševili vrhunskim VJ projekcijama i upotpunili audio vizualni koncept festivala.

Dani urbane glazbe Voi'sa primjer su kako se uz malo dobre volje vodstva Grada i Turističke zajednice, u suradnji sa Voi'sa podmornicom na samom kraju turističke sezone može ponuditi i nešto više, podjednako atraktivno domaćim i stranim turistima, a uza sve to i potpuno besplatno! Prvo, povijesno izdanje Voi 'Sa festivala bila su lijepa i više no ugodno provedena tri dana kupanja, sunčanja i dobre muzike.
 

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.