Druga runda Slurp!-a uz Rolanda Leeskera!

Ponedjeljak, 10 Srpanj 2017

Bila je to 2011… Možda pretenciozan početak za ne tako davnu prošlost, ali sasvim važna godina za početak jedne nove priče natopljene onomatopejom srkanja slamkom s dna čaše ledenog pića.


Baš ovim linijama nastaje i Slurp filozofija kao ona osvježenja života i glazbe i Slurp Nation festival premeće se u Slurp! koji se jedino ispravno izgovara iskoristiš li i ovaj uskličnik s kraja. Višednevni event tako je evoluirao u serijal ljetnih clubbinga jednom mjesečno u ambijentu u nesvjesno, povijest i elektroniku usađeno kamenje štinjanske tvrđave Punta Christo. Izdanke Slurpa! naći ćeš kroz godonu i u sklopu totalno u tradiciju zamotane Seasplash platforme i kroz redovite programe podzemlja u Zerostrasse tunelima.Nakon inicijalne runde od 1 do 17. lipnja, vrijeme je za novu od 2. do 15. srpnja, nakon čega novi krug slijedi od 3. do 12. kolovoza i posljednji štimung, s već naznakama mirisa jeseni u nosnicama, od 4. do 23. rujna.Runda 2. tako na tvrđavu dolazi uz Rolanda Leeskera s Get Physicala, Lemona, Mark Asha, Annhela, Elektromotive, Oskara E, Jocke Lockoa i Alana Watsona. Gospodin Leesker stiže kao apsolutna bomba i da uši imaju zube imale bi i zazubice u očekivanju onoga koji je započeo kao house Dj u Frankfurtu davne davne 1989., da bi samo dvije godine kasnije u CV upisao rezidencije u klubovima poput Wild Pitch, XS i Dorian Gray, a dnevni posao bio je rad u lokalnoj prodavaonici ploča, prikladno nazvanoj, Delirium Records, gdje su ploče nabavljali i Sven Väth, Laurent Garnier i DJ T. 1995. put vodi iz Frankfurta u New York gdje otvara podružnicu Delirium Recordsa, a 2015. obilježio je povratak u studio gdje je zajedno s Philippom Maierom, poznatijim kao Sante, producirao ploču koja pomalo nastaje već 20 godina "My Warehouse" uz remixeve prijatelja koje je u posljednjoj četvrtini stoljeća upoznao na sceni poput M.A.N.D.Y., LD Nero, DJ T, Cardopusher i Chris Lieblinga.

Kiselinu aliasa Lemon zamjenjuje sasvim golema duša iza alisa sakrovenog Dušana Trišovića, centralne osovine istarske elektronike na sceni od 1994. Hvatao si ga u raznim kombinacijama, od rezidenta o Ambasadi Gavioli, preko organizatora legendarnog Rabac Summer Festivala pa sve do stajanja na bine Exita i Barakuda... No homeostazu krasnog postiže ipak svojim najdražim projektom "Balance" koji je u riječku Stereo Dvoranu doveo već imena poput Jorisa Voorna, Barema, Paca Osune, Martineza, a posebno je ponosan i na Stars Night event. 2007. s izraelskim producentom Schlomijem Aberom za veliki Renaissance label nastaje hit "Moods" koji na svoju kompilaciju postavlja i Carl Cox, a Lemonova izdanja mogao si pratiti i na Discoteca Music, Brown Eyed Boyz Records, Synthetic Arts, Night Light Records, Patent Skillz te Blueway Music gdje se isprepleo sa DJ Adoo-om i DJ Lionom.Mark Ash još je jedan od domaćih veterana scene s jednakim žarom kao kada je na nju tek stupio, a posebnu žicu nosi za kustosiranje emisija poput Arbassential, Motorka & BalanceFM Podcast na lokalnom radio eteru. Ujedno ga poznaješ i kao osnivača prve riječke specijalizirane DJ trgovine Muzikum Record Store koja mladim Dj-im pruža sidro za suvremenu kvalitetnu glazbu. Pridružuje se Lemonu na Balance FM-u i posljednje desetljeće i pol djeluje kao čovjek iz sjene u organizaciji festivala i partija.

Annhel ti je nova njuška u damaćem elektroničkom zvjerinjaku, na slobodu pušten 2013., a naredna godina već nosi nastupe u Hangaru, a nije stranac ni podijima Dimensionsa i Outlooka, ni promenadi beach bara Pachino, dok želja za znanjem vodi na edukaciju u Englesku. Ponosni vlasnik nagrade DJ natjecanja ua 5. godišnjicu Arboretum kolektiva nastupio je ujedno i na tvrđavi Fort Turtian a žanrovski ga hvataš na križanju deep housea, progressivea i techna.

Elektromotive dolazi kao glazbeno vizualna sinteza iz Osla. Joao Pereira (Portugal) i Emiliano Giuevara (Argentina) isporučuju live techno setove zasnovane na elektroničkom hardwareu instrumenata, poput analognih syntheseizera i ritam mašina, dok je vizualno pod paskom sunarodnjakinje Melisse Pollestad Larsen. Želja im je stvoriti specifičnu vrstu višeslojnog underground iskustva za stanovnike floora na bazi originalnost i improvizacije uz ritmički techno, ogoljen, minimalan, maštovit i prljavo musavo žestok.Šveđanin Oskar E trenutno džonove također parkira u Oslu, a najgladniji njegova zvuka, mračnijih underground zakutaka upravo su Njemačka, Švedska i Norveška. Opsesivno tehnički savršenom izvedbom stvara dinamične neobične setove na bazi progresivnih techno utjecaja koji ga prate od zigote karijere.

Iz Osla stiže i norveški kolega Jocko Loco s underground ergelom tech/techno vibracija, a Velika Britanija flooru štinjanske tvrđe posuđuje Alana Watsona poznatijeg u mraku i kao Spiral, koji također svoje zavojnice sada vrti na posušenom domu Osla. neobičan i težak put kroz nasilje, organizaciju free partyja i nekoliko posjeta Afganistanu vode na posljetku uvijek na umjetnost orijentiranog Alana i u Punta Christo.

Sreća tvoja da si sada ovdje jer za tebe imamo i 2x1 upad, a kako bi plesao s Rolandom potrebno je:

1. Podijeliti ovaj članak na svom profilu s uključenom opcijom "Javno"
 
2. U komentaru napisati barem 3 izvođača 2. runde Slurp!-a
 
Dobitnike objavljujemo 14. srpnja kada se kazaljek poljube u podne. Sretno! 


Za sve detalje, info i kužerski hvati iz prve ruke osjeti se slobodnim suvereno uhoditi novo mjesečno izdanje na hiper linkovima niže i dobro nam došao 15. srpnja u Punta Christo!

www.slurpfestival.com
www.facebook.com/Slurp.festival
www.twitter.com/SlurpFestival
www.youtube.com/SlurpFestivalHR

Druga runda Slurp!-a uz Rolanda Leeskera!