Skip to main content

Druga runda Slurp!-a uz Rolanda Leeskera!

Bila je to 2011… Možda pretenciozan početak za ne tako davnu prošlost, ali sasvim važna godina za početak jedne nove priče natopljene onomatopejom srkanja slamkom s dna čaše ledenog pića.


Baš ovim linijama nastaje i Slurp filozofija kao ona osvježenja života i glazbe i Slurp Nation festival premeće se u Slurp! koji se jedino ispravno izgovara iskoristiš li i ovaj uskličnik s kraja. Višednevni event tako je evoluirao u serijal ljetnih clubbinga jednom mjesečno u ambijentu u nesvjesno, povijest i elektroniku usađeno kamenje štinjanske tvrđave Punta Christo. Izdanke Slurpa! naći ćeš kroz godonu i u sklopu totalno u tradiciju zamotane Seasplash platforme i kroz redovite programe podzemlja u Zerostrasse tunelima.

Nakon inicijalne runde od 1 do 17. lipnja, vrijeme je za novu od 2. do 15. srpnja, nakon čega novi krug slijedi od 3. do 12. kolovoza i posljednji štimung, s već naznakama mirisa jeseni u nosnicama, od 4. do 23. rujna.

Runda 2. tako na tvrđavu dolazi uz Rolanda Leeskera s Get Physicala, Lemona, Mark Asha, Annhela, Elektromotive, Oskara E, Jocke Lockoa i Alana Watsona. Gospodin Leesker stiže kao apsolutna bomba i da uši imaju zube imale bi i zazubice u očekivanju onoga koji je započeo kao house Dj u Frankfurtu davne davne 1989., da bi samo dvije godine kasnije u CV upisao rezidencije u klubovima poput Wild Pitch, XS i Dorian Gray, a dnevni posao bio je rad u lokalnoj prodavaonici ploča, prikladno nazvanoj, Delirium Records, gdje su ploče nabavljali i Sven Väth, Laurent Garnier i DJ T. 1995. put vodi iz Frankfurta u New York gdje otvara podružnicu Delirium Recordsa, a 2015. obilježio je povratak u studio gdje je zajedno s Philippom Maierom, poznatijim kao Sante, producirao ploču koja pomalo nastaje već 20 godina "My Warehouse" uz remixeve prijatelja koje je u posljednjoj četvrtini stoljeća upoznao na sceni poput M.A.N.D.Y., LD Nero, DJ T, Cardopusher i Chris Lieblinga.

Kiselinu aliasa Lemon zamjenjuje sasvim golema duša iza alisa sakrovenog Dušana Trišovića, centralne osovine istarske elektronike na sceni od 1994. Hvatao si ga u raznim kombinacijama, od rezidenta o Ambasadi Gavioli, preko organizatora legendarnog Rabac Summer Festivala pa sve do stajanja na bine Exita i Barakuda… No homeostazu krasnog postiže ipak svojim najdražim projektom "Balance" koji je u riječku Stereo Dvoranu doveo već imena poput Jorisa Voorna, Barema, Paca Osune, Martineza, a posebno je ponosan i na Stars Night event. 2007. s izraelskim producentom Schlomijem Aberom za veliki Renaissance label nastaje hit "Moods" koji na svoju kompilaciju postavlja i Carl Cox, a Lemonova izdanja mogao si pratiti i na Discoteca Music, Brown Eyed Boyz Records, Synthetic Arts, Night Light Records, Patent Skillz te Blueway Music gdje se isprepleo sa DJ Adoo-om i DJ Lionom.

Mark Ash još je jedan od domaćih veterana scene s jednakim žarom kao kada je na nju tek stupio, a posebnu žicu nosi za kustosiranje emisija poput Arbassential, Motorka & BalanceFM Podcast na lokalnom radio eteru. Ujedno ga poznaješ i kao osnivača prve riječke specijalizirane DJ trgovine Muzikum Record Store koja mladim Dj-im pruža sidro za suvremenu kvalitetnu glazbu. Pridružuje se Lemonu na Balance FM-u i posljednje desetljeće i pol djeluje kao čovjek iz sjene u organizaciji festivala i partija.

Annhel ti je nova njuška u damaćem elektroničkom zvjerinjaku, na slobodu pušten 2013., a naredna godina već nosi nastupe u Hangaru, a nije stranac ni podijima Dimensionsa i Outlooka, ni promenadi beach bara Pachino, dok želja za znanjem vodi na edukaciju u Englesku. Ponosni vlasnik nagrade DJ natjecanja ua 5. godišnjicu Arboretum kolektiva nastupio je ujedno i na tvrđavi Fort Turtian a žanrovski ga hvataš na križanju deep housea, progressivea i techna.

Elektromotive dolazi kao glazbeno vizualna sinteza iz Osla. Joao Pereira (Portugal) i Emiliano Giuevara (Argentina) isporučuju live techno setove zasnovane na elektroničkom hardwareu instrumenata, poput analognih syntheseizera i ritam mašina, dok je vizualno pod paskom sunarodnjakinje Melisse Pollestad Larsen. Želja im je stvoriti specifičnu vrstu višeslojnog underground iskustva za stanovnike floora na bazi originalnost i improvizacije uz ritmički techno, ogoljen, minimalan, maštovit i prljavo musavo žestok.

Šveđanin Oskar E trenutno džonove također parkira u Oslu, a najgladniji njegova zvuka, mračnijih underground zakutaka upravo su Njemačka, Švedska i Norveška. Opsesivno tehnički savršenom izvedbom stvara dinamične neobične setove na bazi progresivnih techno utjecaja koji ga prate od zigote karijere.

Iz Osla stiže i norveški kolega Jocko Loco s underground ergelom tech/techno vibracija, a Velika Britanija flooru štinjanske tvrđe posuđuje Alana Watsona poznatijeg u mraku i kao Spiral, koji također svoje zavojnice sada vrti na posušenom domu Osla. neobičan i težak put kroz nasilje, organizaciju free partyja i nekoliko posjeta Afganistanu vode na posljetku uvijek na umjetnost orijentiranog Alana i u Punta Christo.

Sreća tvoja da si sada ovdje jer za tebe imamo i 2×1 upad, a kako bi plesao s Rolandom potrebno je:

1. Podijeliti ovaj članak na svom profilu s uključenom opcijom "Javno"
 
2. U komentaru napisati barem 3 izvođača 2. runde Slurp!-a
 
Dobitnike objavljujemo 14. srpnja kada se kazaljek poljube u podne. Sretno! 


Za sve detalje, info i kužerski hvati iz prve ruke osjeti se slobodnim suvereno uhoditi novo mjesečno izdanje na hiper linkovima niže i dobro nam došao 15. srpnja u Punta Christo!

www.slurpfestival.com
www.facebook.com/Slurp.festival
www.twitter.com/SlurpFestival
www.youtube.com/SlurpFestivalHR

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2