Skip to main content
  • alt

Njemački techno na Uskrs u Jungli

Duboko duboko među lijanama splitske Jungle s pulta dolazi beat, teče kroz kablove sve do zvučnika penje se uz zidove i tjera te da obućeš kožne gaće i busaš se o prsa.

 
Iako ćemo u nedjelju ispratiti Uskrs na ovome flooru, uroniti u more šarenih jajašaca, zecova i kante francuske salate, to neće spriječiti Alexandera Kowalskog, Peru FullHousea, Davora Mlinarevića Galinca i Jolly Jokea da stanu iza pulta oko jedanaestice.

alt

 
Naše dečke već podobro poznaješ i voliš, ali vrijeme je da malo upoznamo gosta. Alexander Kowalski stiže nam direkt iz Njemačke gdje je sredinom 90-ih ishodištu europskog techna procvala ljubav na temeljima izdanja koja su stizala iz Detroita i New Yorka.
 
Njegov zvuk, polako ali sigurno, procurio je i u Tresor gdje izbacuje trake pod pseudonimom DisX3 i ujedno s DJ Stassyjem istodobno osniva duo “Double X”. Uvijek s okom na novim talentima, uočio ga je label Kanzleramt na kojem je 2001. izdan sada već kultni album “Echoes”. Naredna godina u potpunosti je bila u znaku novog albuma “Progress” i opravdala njegov naziv ujedno i golemim hitom “Hot Spot”..
{youtube}JML6mPf33Og{/youtube}
 
2003. zvučne valove je zajahao novi album “Response” i malo po malo u fokus rada ulazi Alexanderova strast za vokalima koja je do tada bila pomalo sputana. Stoga 2006. izlazi mnogo vokalniji album “Changes” koji je zaista i bio posveta promjeni jer se čini da je Kowalski napravio dobar odabir kursa i osvojio publiku i kritiku zaradivši dvostruku nominaciju German Dance Awardsa.
 
Pero, Davor i Jolly su već spremni, Alexander na putu, Jungla se priprema pa kad dovršiš sve ručkove, obuci još one jedine hlače u koje staneš i dođi. Do 1 iza ponoći upadaš za 50 HR novaca a nakon dodaješ još 10 ili nam jednostavno šapneš tko vrti u Jungli 5.travnja i osvojiš si 2×1 kartu. Provjeri u subotu u podne viješaš li se i ti s nama na zvučnim lijanama.
sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2