Skip to main content

Revelin sa svojim vlastitim festivalom za pet dana gušta

BIli jednom Ruđer Bošković, Tereza Kesovija, Vlaho Bukovac, Marin Držić, Ivan Gundulić… i svi bili rođeni u Dubrovniku.

Piše: 


Dolje na krajnjem jugu Dubrovčani i Dubrovkinje svoje dane žive u ponosu jedne Republike koja je stajala kao uspješno središe trgovine, luka, meka umjetnika, pjesnika, sportaša, kipara. Jedan grad, jedne zidine i jedna tvrđa u novom tisućljeću stoje i danas. Revelin, smješten među stoljetna kamena rebra, zove novo glazbeno viteštvo u svoje prostore, pa je jedino logično bilo da u jednom trenu kuća stvori svoj vlastiti festival da ne bismo imali "Vječito djeveruša, nikada mlada" situaciju, i tako nastaje Revelin Fest od 7. do 11. kolovoza (fanfare na standbyju za 3,2,1…).

Pa u sjajnoj divnosti ove ideje Revelin, u maniri opravdavanja svoga sufixa kluba kulture, baca petodnevnu pustolovinu u svojoj party tvrđi. Kamen upija, kamen pamti, kamen zna da želiš slaviti ljeto, ljubav, slobodu, dobru glazbu, dobre vibracije i dobro društvo, a za soundtrack pet dana dubrovačkog ljeta ovdje su Afrojack, The Cubeguys, DJ Lia, Miami Rockets i Mike Candys, dok domaće boje brane DANCElectricPHILIPE, Dekova, Johnny I., Speed, DJIVO.

Afrojack stiže iz zemlje klompi i tulipana. Nick van de Wall u kratko vrijeme skočio je od skromnih početaka do višestrukih nagrada i platinaste naklade. Sa samo 28 i već dva Grammyja na kaminu, prvi proboj stigao je 2011. s "Take Over Control" – instant klupski hit koji se popeo na globalne top ljestvice i nadodao dodatni legitimitet vlastitom mu Wall Recordingsu. Od tada nadalje putanja se kreće samo uzlazno i vodi ga u producentsku suradnju s Davidom Guettom s kojim nastaje golemi hit Titanium, a svoj trag ostavio je i na Pitbullovoj i Ne-Yo-voj traci "Give me Everything", Beyonceinom hitu "Run The World (Girls)", i remixom pjesme "Colide" Leone Lewis. Afrojack kao Afrojack, kada radi stvari radi ih veliko pa ni Revelin Fest nije iznimka.
{youtube}dzHdo4yxidc{/youtube}

The Cubeguys, kubirani, kockasti umnoženi, udvojeni glazba x glazba, aka glazba na kvadrat, su Luca Proverai Roberto Intrallazzi, Talijani koji vole house i tech house mu žanrovskog rođaka, a izdanja sjede na lepezi labelova poput Cube Recordings, Toolroom, Stereo Productions, Great Stuff, Nervous, Defected, Ultra, Juicy Music, Strictly Rhythm, Yellow, Ministry Of Sound, Azuli, Blanco Y Negro, Pornostar, Star69, Juicy Music, Tommy Boy, Tiger, Stealth… Zajednički projekt rođen je 2005., a Roberto je na sceni već od kasnih 80-ih kao dio E.P.I. Projecta s apsolutno golemim hitom i jednima od prvih house traka talijanske elektronike "Rich In Paradise". Lucu upoznaje 2000. kao vještog strastvenog glazbenika i tehničkog perfekcionista s vlastitim studijem, jednako zaljubljenog u digitalno i analogno.
{youtube}oc4abaFCPOY{/youtube}

Trenutno u Budimpešti smještana Lia internacionalni je DJ i producentica koja uživa u EDM-u, houseu i njegovim vokalnijim pritocima, dama koja je jednako laka oku kao i uhu i matrijarhalna sila Revelin Festa koja zatvara finalnu večer, a kada se sretnu Italija i Miami dobiješ Miami Rockets koji osvjetljavaju nebo Dubrovnika. Predani houseu, daneceu, popu i electru, momci su stvari spremili na labele poput Ultra Music, Armada, Disco:Wax (Sony), cr2 i D:Vision. Producirali su i nekoliko beatportovih top desetki i redovno se zatiču na najistaknutijim svjetskim radio showovima i sipaju svoj estetski štih eterom.
{youtube}xsW8HJVPPN4{/youtube}

Mike Candys, Švicarac je u petlji dancea, housea i electra, a kvalitetu dokazuje pet zlatnih i dvije platinaste naklade kroz karijeru, s osmijehom na licu doslovno i figurativno – u formi golemoga smileya –  u label šumu ubraja i Sirup Music, Kontor, Doityourself i Ultra Records, dok su za remix vještinom posegli i Nicky Romero, Manufactured Superstars, Arash feat Sean Paul, Example, Lil Jon featuring LMFAO and Inna featuring FloRida i DJ Antoine, a neminovno si plesao na trake Insomnia, One Night in Ibiza, 2012 (If The World) i Together Again. Poznat je gost bina Motion and Energy-ja u Švicarskoj, The White Festivala, Temptationa i Electric Mountaina, a plesalo se i u Spaceu i na domaćem tlu u zrćkoj Papayi.
{youtube}icvr7hVtSgQ{/youtube}

Pa stare zidine, stara povijest, udah i pokret baš sada i ovdje u sadašnjosti i oči uprte u budućnost svega lijepog što ima doći. Dobro nam došli u Dubrovnik, dobro nam došli na Revelin Fest! Uživajte, ovo je posljednje ljeto kada ste ovako mladi pa po upade ovdje!

Revelin Festival nagrađuje sa 10 ulaznica, odnosno po 2 ulaznice za svaku festivalsku noć
U komentaru ispod članka napiši za koji dan apliciraš + jednu traku svog omiljenog artista koji svira na festivalu (npr utorak + Afrojack "Take over control" ili srijeda + Mike Candys "If the World")..

Dobitnike objavljujemo u utorak 07.08. do 12h.

Ulaznice za srijedu su dobili Chiselle Daphne Burton i Tamara Bogdan. Ako niste igrali po svojim imenom javite se u inbox KS.

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop