Skip to main content
  • Mark Seven
  • 13.02.2012.

Vodimo vas na Freilauf s Mark Sevenom

Mark Sevena štuju kao DJ-a za DJ-e te samo spominjanje njegovog imena kod pravih freakova uzrokuje zgranutost, nerazgovjetno mrmljanje i čuđenje, a nakon svirke mp3-fanaticima pojačano rade razni pretraživači u potrazi za nečim što ionako neće naći na webu.

Naslovna foto

Mark Seven

Iako većini ostaje nepoznatom, njegova rasprodana trilogija mikseva pod nazivom "Salute To The Men Of Vauxhall" je dosegla kultni status među entuzijastima širom svijeta, a snimljena je uživo na popularnoj večeri "Horse Meat Disco" u Londonu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/juswax/salute-to-the-men-of-vauxhall-cd1{/soundcloud}

Mark Seven promovira partije od nastanka acid housea u kasnim osamdesetima u New Yorku, a njegov spektar obuhvaća disco, vintage house, high energy plesnu glazbu te odabrane obskuritete koje vješto miksa sa stilom i finoćom. Osim što je poznat kao vrhunski DJ, također vodi hardcore online dućan pod nazivom "Jus Wax" gdje prodaje isključivo dobro očuvane vinilne raritete.

{soundcloud}https://soundcloud.com/juswax/salute-to-the-men-of-vauxhall-cd2{/soundcloud}

Marka je nadahnula glazba malih njujorških diskoteka i San Francisca gdje su vrtjeli pioniri poput Roy Thodea, Jim Burgessa, Robbie Lesliea, Bobby Viterittia, Warren Glucka, Michael Fiermana, Frank Houlihana, Chuck Parsonsa, Howard Merritta, Alan Dodda i mnogih drugih. Imena koja su često previđena jer se povijest disco glazbe asocira sa Larry, Frankie, Nicky & David.

{soundcloud}https://soundcloud.com/juswax/salute-to-the-men-of-vauxhall-cd3{/soundcloud}

Bilo bi nepravedno prema Marku da ova najava zvuči elitistički – jer on je skroman lik i njegov fokus je ionako na groove-u koji pokreće ljude, a sposobnost razotkrivanja rijetkih i gotovo zaboravljenih dragulja te projiciranje prljavih, dubokih slojeva zvuka na plesni podij su razlog tome što je postao jedan od važnijih i izuzetno cijenjenih DJ-a leftfield plesne glazbe općenito.

Naš prošlogodišnji gost na Freilaufu Hunee je pozvao Marka pet puta za redom u Berlin u Holy Water na svoju večer! Kaže da su konobari i čistačice plesali Tango na šanku. Očekujte bezbroj predivnih i neodsviranih bisera glazbe od neokrunjenog kralja estrade iz Švedske te krcat podij na Freilaufu jer ovaj lik zna itekako svoj zanat.

17. veljačeu Mastersu njim nastupa resident i organizator večeri Jogarde. Cijena ulaznice je 40/50kn, a čitatelja koji u komentaru na članak pogodi iz kojeg grada dolazi Mark Seven, nagrađujemo s dvije ulaznice. Slučajnim odabirom ćemo izabrati dobitnika u četvrtak, 16. veljače.

Za kraj Freilauf ekipa poručuje: Za rezervacije VIP stola, Pommery u jumbo bocama i go-go plesačica u kavezima obratite se našem hepldesk corporate assistent menadžeru Emilijenku "Brutus" Nadarevu (e-mail: brutus@shitfuckyou.com). Underground forever!

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk