Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner
alt

Vodimo vas na Trentemollera

Srijeda, 17 Rujan 2014

Genijalni danski producent i multiinstrumentalist Trentemøller nastupit će u Velikom pogonu Tvornice kulture u utorak, 30. rujna, uz pratnju benda.

 
Zagrebački nastup dio je drugog dijela europske ljetne turneje na kojoj će, između ostalih, posjetiti Belgiju, Njemačku, Švicarsku, Italiju ili pak Češku. Jedno od najvažnijih stranih gostovanja u Zagrebu ove jeseni bit će ujedno i njihov jedini u cijeloj našoj regiji. Nedavno je izašao i album "Lost Reworks" koji je Trentemøller izdao na svom labelu In My Room, a sastoji isključivo od remikseva skladbi zadnjeg albuma "Lost". Na njemu su svoj doprinos dali umjetnici kao što je Toydrum, Unkwon, T.O.M. And His Computer, Jenny Wilson, a svi su pokazali svoje osobno viđenje Trentemøllerove glazbe.
 
Trentemøller je na svjetskoj glazbenoj sceni prisutan malo više od desetljeća, ali za to vrijeme je uspio stvoriti uistinu impresivnu karijeru nošenu jedinstvenim i prepoznatljivim zvukom. Debitantski uradak "The Last Resort", istražujući zvuk između indieja i elektronike, dobio je pohvale te prezentirao njegov rad široj publici. Četiri godine kasnije objavljen je album "Into The Great Wide Yonder" koji je polučio više instrumentacija i vokala kao i analognog zvuka. U rujnu 2013. objavljen je album "Lost" na kojem je Anders ugostio poznata imena nezavisne scene - od legendarnog dua Low, Sune Rose Wagnera (The Raveonenettes), Jonnyja Piercea (The Drums) i Ghost Societyja do Kazu Makino iz Blonde Redheada. Zvuk albuma pomaknuta je plesna elektronika s dubokim utjecajima krautrocka, indie-rocka, post-punka, pa čak i jazza i klasike. "Lost" je predstavio evoluciju Trentemøllerovog rada i neumornog eksperimentiranja sa zvukom. Uz studijske albume, iza njega je i više od 20 EP-jeva i mnoštvo remikseva među kojima su i oni za Aphex Twina, Royksopp, The Knife, Mobyja, Robyn, Franz Ferdinand, Modeselektor, UNKLE, Raveonettes i Depeche Mode.
 
Anders Trentemøller dolazi u Zagreb u pratnji svog peteročlanog benda i donosi nevjerojatan live show, bitno različit od današnje općeprihvaćene prezentacije elektronske glazbe. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 100 kuna, a na sam dan koncerta 120 kuna, a možete ih naći na blagajni Tvornice kulture, Ljudevita Posavskog 1. Dijelimo 2x1 ulaznicu, a sve što trebate jest u komentar ispod članka zalijepiti vam najdražu stvar Trentemollera i pozvati prijatelje da vam nabace lajk na tu istu. Dva komentara s najviše lajkova osvajaju ulaznicu, a dobitnike objavljujemo u subotu, 27. rujna.