Skip to main content

14. i 15.08. Chris Dis u Luni

Bez pretjerivanja, Chris se ubraja među najznačajnije Dj-eve u Njemačkoj u posljednjih desetak i više godina. Rođen je u Bergisch-Gladbachu, a glazbom se bavi od svoje šeste godine, kada je počeo svirati flautu. Četiri godine kasnije uči i klavir. U narednim godinama razvija interes za Soul i Funk i počinje kupovati ploče.

Piše: 

Sa 16 godina prvi put dolazi u dodir sa Chicago Houseom i naravno, zakačio se za to. Uskoro nakon toga započinje njegova DJ karijera.
Sa 18 godina seli u San Francisco gdje svira sa imenima kao što su DJ Buck Spinzz, DJ Garth i Chris Galvin.
Po povratku u Njemačku pokreće legendarni HighNoon@Warehouse / Cologne sa Oliverom Bondiziom i P.A.Trickom gdje pali oduševljenu publiku svojim house zvukom. Istovremeno producira vlastite trackove, od kojih su neke izdane na samplerima kao što su Discopolitan, Nightmove und Warehouse Allstars.
Njegova karijera je u usponu i uskoro nastupa u poznatim klubovima Tribehouse (Dusseldorf), Chemistry i Mazzo (Amsterdam) zajedno sa Juan Atkinsom, Mike Dunnom, Eddie DeClerckom, Blake Baxterom i Jerome Pacmanom.
1996, prvi put svira na Undercity Rave-u u Hrvatskoj. Uskoro se pokazalo da će to biti početak duge i uspješne suradnje sa našom klupskom scenom. Slijede Kulušić, Aquarius, Up and Down i drugi. To se nastavilo tijekom sljedećih pet godina.

disco fever mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop