Skip to main content
  • 9.08.2019.

Afrički glazbeni dijamant Black Coffee prvi puta na Sonusu

Ravno s goleme rezidencije u Hï Ibiza stiže crna kava, crne ruke i šalica tekuće guste, vruće pušeće se glazbe za sve vas neispavane somnambuliste podija i noći koji trebaju buđenje kostura. Stiže Black Coffee!

Piše: 


Rođen 1976. kao Nkosinathi Maphumulo, ovaj južnoafrički DJ karijeru je započeo 1995. i do sada je izdao pet albuma, sakupio naramak nagrada i rezidencija, uključujući one u klubovima Pacha i Hi na Ibizi, a čuo si ga na festivalima kao što su Ultra South Africa, FabricLive, BPM festival i Sonar. 2010. upisan je u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda za 60 sati non-stop svirke u najpoznatijem shopping centru u Južne Afrike.

Posljednjih godina Nkosinathijeva kofeinska krivulja nesanice sipa s pulteva Hï Ibize gdje od 2017. uredovno preuzima subotnji pult te se ove godine vraća za uzde rezidencijom koja će treštati svaki tjedan do 10. listopada. Od početaka postulati rezidencije su oštro, cool, visoko promišljeno i kuriarno iskustvo koje je stvorilo neke od najsjajnijih noćnih trenutaka Ibize kroz imerzivne tribalističke linije ritmova koji pričaju priče unutar ovog, na Playa d'en Bossa usidrenog, superkluba. U duhovnoj sjajnosti onoga koji slijedi samo glazbu, lineupi postaju genijalni presjek internacionalnih umjetnika, glazbenih veterana Ibize, underground teškaša i specijalnih gostiju.

Uz rezidenciju na bijelom otoku glazbe i rasprodane nastupe diljem svijeta te pune stadione afričkih plesača, Black Coffe je u suradnje uključio globalno poznate glazbenike kao što su Akon, Alicia Keys, Drake, David Guetta, Usher, Pharrell Williams, Diplo, Kelly Rowland, Beyonce i Jay Z,  a najnoviji single žudnje "Wish You Were Here" posuđuje glas sunarodnjakinje Afrikanke Msaki, dok se u drugom dijelu godine očekuje se i izlazak šestog samostalnog LP-a.

Sreća tvoja dakako, kao Balkanca kojem je Ibiza daleki san, da će afrički glazbeni dijamant dodirnuti i tvoje tlo na jednom burom šibanom jadranskom otoku na kojem janjad nikada ne utihne. Pa tako crno zrno dobre glazbe stiže na Zrće i po prvi puta u karijeri sjeda na lineup Sonusa.

Petodnevni izraz povjerenja u zvuk i cvijet glazbene soli na samom vrhu hrvatske festivalske o parabole održat će se od 18. do 23. kolovoza na u klubovima plaže Zrće uz dva pre-partya u klubu Noa 16. i 17.08.. Golemi lineup i upade za Sonus uhvati na Entrio pragu ovdje. Baci se u more, popij kavu, zgrabi upade i dobro nam došao na Sonus! Nitko neće spavati.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SONUS & #WELOVESOUND FESTIVAL (@welovesound)

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2