Skip to main content

Alan Walker, tvorac planetarno popularnog hita Faded na Zrću

S vrućeg gradskog asfalta pobjegni pod otvoreno nebo s pogledom na pučinu. Morski brat zagrebačkog kultnog kluba večeras 13. kolovoza dovodi na floor Aquariusa tako Norvežanina Alana Walkera.

Piše: 

Alan Olav Walker norveški je producent i DJ, tvorac planetarno popularnog hita'Faded' –  koji si mogao ne čuti samo ako domom zoveš mjesto ispod kamena bez interneta. Faded je pomeo kuglu i nasuprot blijeđenju u naslovu, zaljeskao CV svoga tvorca platinastom nakladom u 10 različitih zemalja.

No, uslijedio je novi 'Alone' koji također osvaja srca diljem svijeta. Trenutno 17. na DJ Mag-ovoj ljestvici u samo godinu dana popeo se za 38 mjesta. Pravi produkt svoga doba, Walker uz glazbu, elektroniku i svojih od Warhola obećanih (više od) 5 minuta slave u novome dobu od djetinjstva pokazuje interes za programiranje i grafički dizajn, a produkciju je učio sasvim samostalno onako kao to milenijalci rade – YouTube tutoriali.

'Faded' nastaje kao remix vlastitog prototipa stvorenog  godinu ranije i uključuje vokal pjevačice iz malenog norveškog seoceta, Iselin Solheim. Nakon previše statistika da bismo ih sada navodili pjesmu su remixali i Tiësto, Dash Berlin i Hardwell, da bi i Walker sam naposljetku načinio akustičnu verziju iz koje izbacuje EDM elemente. Serija jakih izdanja nastavila se dalje sa 'Sing Me to Sleep', 'Alone', 'Tired', 'The Spectre', 'All Falls Down' i posljednjom velikom stvari 'Ignite' u suradnji  norveškim producentom K-391. Ulaznica je 150 kn, a možeš ju uloviti na Entriu ovdje.
{youtube}60ItHLz5WEA{/youtube}

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop