Skip to main content
  • alt
  • 16.10.2014.

Axel Boman i Homeboy na COLLABu

Ako još niste čuli za Collab posudite nam oči na nekoliko trenutaka jer ćete biti ugodno iznenađeni ovom divnom pričom.

 
Collab je skraćeni naziv za ono što se punim imenomm naziva Kolaboracijski Labaratorij. On je načinjen kao platforma na kojoj se sudaraju inovativni suvremeni autori i isprepliću svoje eksperimente ne bi li pomakli granice i pružili vam nezaboravno “jednom u životu” iskustvo. Odvija se svake dvije godine.
 
Ovoga puta Collab spaja jednu inozemnu i jednu domaću umjetničku dušu, koje će se zajedno susresti na ne tako sterilnom stolu labaratorija i počastiti vas live setom u trajanju od sat vremena.
 
Prekrižili su se putevi hrvatskog glazbenog producenta i filmskog autora Marka Pelaića aka Homeboya te švedskog glazbenog producenta Axela Bomana.  
Dvojac nije imao mnogo vremena za vježbu i usklađivanje svojih senzbiliteta jer za upoznavanje i probe dobivaju samo 4 dana a već petoga ih očekuje izvedba pred live puiblikom.

alt

 
Gospodin Pelaić je oduševljen ovom novom suradnjom i priliko, za nesvakidašnji eksperiment i sam je o Collabu i suradnji sa Bomanom rekao ovo: “U doba kad se sva glazba snima i producira u studiju, a publici ju upakiranu predstavlja DJ, postaje interesantno vidjeti kako će funkcionirati uživo. Osobno me ideja projekta podsjeća na period šezdesetih kad se mnogo improviziralo. Dogodit će se „pogreške“, bit će to drugačije od savršeno upakirane studijske verzije, ali meni je upravo to zanimljivo i nadam se da ćemo slušateljima osigurati barem četrdeset minuta glazbe koja će ih transportirati u zamišljeno stanje, barem na kratko“.

alt

 
Glazbena poslastica nije sve što ćete dobiti već ćete moći uživati i u video projekcijama umjetnice Petre Mrše i nakon toga otplesati noć na afteru u Kino klubu Jadran Filma dok će se za glazbenu ekstazu pobrinuti, dobro nam poznati, Pytzek.
 
Stoga uzmite si kemijsku i zabilježite na kalendaru. Subota u 21 sat, Kino Lauba, ponesi 25 kn i osmijeh. Želimo ugodan provod dragi naši.
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk