Skip to main content

Baikal na otvaranju Tunela u Šibeniku

Šibenski zaljubljenici u elektroničku glazbu, RatCat, uselili su nedavno u zaboravljeni vojni kompleks u podzemlju brodogradilišta mornarice bivše države gdje im ove subote 13.10. gostuje berlinski DJ Baikal.

Piše: 


Bit će to prvi party na novoj lokaciji, ali i prvi kontakt šire šibenske javnosti s prostorom koji je desetljećima bio nedostupan građanima, sve dok ga uprava brodogradilišta NCP Grupe nije ustupila za potrebe lokalne glazbene scene. U manjem dijelu ogromnog kompleksa hodnika i prostorija ukopanih pod tonama betona i zemlje u podzemlju četvrti Mandalina, uređen je plesni podij s ugostiteljskom ponudom i popratnim sadržajima kako bi sve bilo spremno za otvorenje u subotu.

'Baikal nam je već dugo na nišanu i smatramo ga idealnim izvođačem za premijeru Tunela koji je 'underground' u doslovnom smislu te riječi. Zanimanje publike je veliko i jedva čekamo subotu s kojom kreće zimska sezona clubbinga u Šibeniku', poručuju iz RatCata.

Berlinski DJ Baikal umjetnik je koji stvara višeslojnu elektroničku glazbe za srce, um, ali i stopala, po mogućnosti sve troje u isto vrijeme. Jezero Baikal mu je omiljena metafora, očita inspiracija i fascinacija. Baikal, 'bai kyul', odnosno 'bogato jezero', najdublje je i najstarije jezero na svijetu, a dubok je u glazbenom smislu i berlinski DJ što će Šibenčani čuti već u subotu.

Njegov kolega iz Maeve labela, The Drifter, nastupio je u tom gradu nedavno i oduševio publiku, ali i RatCat residente Baku Juniora i Lawrence Kleina koji su s njim dijelili DJ pult, baš kao što će i s Baikalom ove subote u Tunelu.

WARM UP Live Video Streaming:
{youtube}Y18oUM7cp54{/youtube}

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2