Skip to main content
  • paul kalkbrenner

Berlin Calling prvi put u Sloveniji

Po prvi put u Sloveniji, u Ambasadi Gavioli nastupit će DJ, producent i zvijezda filma o elektronskoj glazbi i sceni Paul Kalkbrenner.

Piše: 

Naslovna foto

Paul Kalkbrenner

Sredinom 90-tih Paul Kalkbrenner je radio posao TV-urednika kojim je financirao svoju prvu glazbenu opremu. Prve ploče je objavio 1999. za berlinski Bpitch Control, ali je tek treći album „Self“ obilježio početak njegove ere.  Dvije godine nakon objave tog albuma redatelj Hannes Stöhr kao veliki fan albuma „Self“ stupio je u kontakt s Kalkbrennerom i iznio mu ideju o filmu koji želi snimiti na temu glazbenika u techno gradu Berlinu. Paulu se ideja naravno svidjela i dok je Hannes radio na scenariju filma, Paul se revno pozabavio soundtrackom za film nazvan „Berlin Calling“ koji je zahvaljujući autentičnim opisima i scenama elektroničke subkulture i svega vezanog uz scenu ubrzo postao kultni klasik. Ne samo da je Paul producirao glazbu nego je dobio i glavnu ulogu u filmu.

{youtube}drdf8OeBUUM{/youtube}

Soundtrack, osobito singl "Sky and Sand" potukao je sve rekorde prodaje i učinio Kalkbrennera internacionanom zvijezdom. U lipnju 2011. Paul je nakon više od 15 godina iskustva kao producent i DJ, objavio svoj peti studijski album "Icke Wieder" na svom labelu Paul Kalkbrenner Musik koji je nakon samo tri mjeseca postigao zlatnu nakladu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/miguelreyes0000/paul-kalkbrenner-berlin-1{/soundcloud}

U sklopu svjetske turneje koja je započela na jesen, 5. svibnja Kalkbrenner će po prvi put nastupiti u Ambasadi Gavioli. Iza pulta u Izoli će mu se pridružiti Dejan Miličević, Alex Cvetkov, Aneuria, F. Sonik i Tomy Declerque.

sonus 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2