Skip to main content

Blagdanski G2 u tri izdanja!

Oko ti se već cakli pri pomisli na kante francuske, pisma simpatičnom debeljku u crvenom si napisao, zaključio is koje boje će biti bor i simultano si već svjestan svih divnih odluka koje ćeš prekršiti do cca 3. siječnja.

 
No čitava ova blagdanijada ne bi bila to što jest da poneka noć nije dezignirana i za beskonačne sate koje poklanjaš strobu i ritmu. Ubundaš se, pozdraviš svoje doma koji postaju progresivno glasni okupljanjem cjelokupne familije i odeš potražiti strukturiranu buku mašina bogatu ritmom jer ako ostaneš kod kuće znaš da će uslijediti pitanja "Gdje ti je djevojka/momak?", ako je/ga imaš "Zašto nisi oženjen/udana?", ako jesi "Što čekaš s klincima?", ako pak imaš i njih tada slijedi "Zašto samo toliko?". Ne možeš pobijediti, ali na podiju si pobjednik po defoltu samim dolaskom.
 
Prvo slavlje tako te vodi 24. prosinca, na Badnju večer još jednom duboko dolje u bezdan. Stvari koje naučiš o sebi dok padaš neusporedivo su vrjednije od bilo koje koje ćeš ikada naučiti u sigurnoj zoni. Blagdanski Abyss tako je povjeren starosjedilačkom krdu Pytzeka i Funk Gurua, i vlasniku "Pitch vinyl shopa" Mariu Novaku, koji su s tobom od ponoći do 1 popodne.

 
 
Pytzek nije onaj koji je započeo na očevom krilu prekapajući po starim vinilkama, već je pogonjen onime što je Einstein odredio kao najplemenitiju ljudsku osobinu – znatiželjom. Pa se tako istraživanje razgranalo u techno, house i disco. Broji dva desetljeća za pultom, a od preseljenja u Zagreb na ivici prelaska tisućljeća 1999. našao si ga zapletenog s Frequency Crewom, kao domaćina Proton radio showa i kuratora Mamatronica. Ubrzo nakon postaje promo lice tekuće ljepljive divnosti zagrebačkog Sirupa, da bi ga danas lovio kao onoga smotanog u Burek i sublabel mu Barba Records.
 
Funk Guru sidro baca u nimalo zbunjenoj Confusion ekipi koja se posvetila organizaciji nekih od najboljih audio-vizualnih događanja na domaćim ulicama  (Illectricty Festival, Illectric Funk, Videoskop…). Drum and bass počeci zamijenjeni su 2004. dubstepom no danas mu prste možeš pronaći u višestrukim elektroničkim pitama, no uvijek uz margine dubokih bas linija i groovy ritmova.

 
Gospodin Novak pak dolazi kao iskonski Zagrepčanac s bečkom školom u duši i uhu. 1998. pojavila se jedna kazeta i nakon toga ništa više nije bilo isto, jedra su okrenuta spram elektroničkog i nikada se više nije osvrnuo unazad, a gramofoni i ploče postaju mjesto mira i samoekspresije, da bi 2013. nastao i izdanak ove ljubavi pod nazivom Pitch Vinyl Shop. Pitaš li ga koja mu je vizija, mirno će ti odgovoriti da je to fuzija svega što vidi, čuje i osjeti, s potpunim zanemarivanjem žanrovskih ograda.
 
No jednom kada se dovučeš na božićno jutro kući, takav da te ni majka preobraženog floorom neće prepoznati, baci koji ZZZ, razmjeni poklone i vrati se na večernju manifestaciju, težak i sretan jašući šećernu krivulju blagdanskih trpeza. Lokacija na Koturaškoj 1 Božićnu noć, u kojoj je sve moguće i koja je sasvim prikladna za poželjeti čudo i zaobići realnost, dovodi Gilberta Martinija s njemačkih pločnika.

 
 
Gilbert je tip kojeg si slušao na obljetnicama kulta Astralisa kao i na Nox festivalu, u hvarskom Carpe Diemu, korčulanskom Boogie Junglu, Ultra Music VIP yachtingu, te u Dubrovniku. U  rodnom Minhenu stani je gost klupskih beštija kao što su Rote Sonne, Harry Klein, MMA, Bar 25 u Berlinu, Kater Blau… Debitantsko izdanje za Platform B otvorilo je vrata sjedanju na goleme labele kao Great Stuff, Kling Klong i Kraftmusic, a ti se spakiraj da vidiš što Nijemac nosi u božićnoj vreći sve do 10 ujutro.
 
No finale blagdanskih bakanalija svakako nadolaze privođenjem godine kraju i rezimiranjem svega onoga lijepoga što nosiš dalje u život i ostavljanjem svega nevažnoga da bude prekriveno patinom zaborava. Ono što te čeka u G2 priči je fenomenalni after nakon što si već odbrojao svoje ponoćne sekunde. Od pet ujutro do tri poslijepodne, 1. siječnja tvoji meštri u novoj rundi oko sunca su Fabian Jakopetz, Teo Haruda, Toxic, Marijan Babicz, Teo Zver, Nino Galovac, Goran Huberger, Active Line Six i Kali na tradicionalnom eventu nezasitnih naziva Master After na velikom A2 flooru Aquariusa.

 
FB EVENT: NYE MasterAfter

 
Dođi jednu noć, dođi sve, povedi sve koje voliš sa sobom. Sretni ti blagdani i upamti – neke od najljepših noći se još nisu dogodile!
 
brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop