Skip to main content

Budućnost underground techna okuplja se na Outside Connectionu u Crkvi

Ideje i planovi s vremenom prelaze u djela, pa su tako iz jednog dugogodišnjeg poznanstva, a prije svega prijateljstva, proizašle želja i trud da se u Rijeci i Hrvatskoj osigura više underground techno glazbe.

Piše: 


Tako se na najjednostavniji način može opisati nastanak organizacije Outside Connection koji putem evenata, podcasta i chartova namjerava dočarati vlastitu viziju underground glazbe.

Ime samog projekta nastalo je kao odraz njegova dva člana koji su oduvijek bili drugačiji i težili prema boljem i pravednijem svijetu, pa je sa time i njihova muzika oduvijek bila van okvira. Tako se ove subote 23.11. okupljaju u riječkoj Crkvi redom Danitz b2b Ovi, Tias b2b IC, Discomfit b2b Trigg i Eney P, dok je za vizualni dio zadužen Barać. Ulaznica je 40 kn, a u nastavku saznajte više o svim glazbenicima koji će brusiti formu na ovom plesu.

FB Event: Outside Connection Showcase at Crkva

TRIGG b2b DISCOMFIT
Trigg i Discomfit počeli su slušati techno 2014., kada su otkrili zajedničku ljubav prema tvrđoj, bržoj i emotivnijoj strani elektroičke glazbe. Početkom 2019. pridružuju se organizaciji Outside Connection. Mnoštvo noći provedenih kopanjem traka s manje poznatih labela su stvorile temelj za njihov unikatan zvuk. Ne ograničavajući se na specifičan žanr, kada puštaju skupa mogu se osjetiti diskretne, ali osjetne razlike u njihovom stilu.

Trigg-ov brzi driving techno s elementima trancea koji podiže atmosferu pruža savršen balans Discomfit-ovom težem, mračnijem, industrial zvuku. Sada, sa 22 godine, inspirirani su potencijalom koji vide u riječkoj sceni elektroničke glazbe. Zajedno žele predstaviti novi val techna ovoj maloj zajednici i šire.

DANITZ
Njegov interes za elektroničku glazbu započinje u ranoj dobi. Već sa 18 godina kreće svirati na lokalnim partyjima i afterpartyjima gdje započinje dobivati sve više popularnosti među lokalnim ljudima. Njegova veća svirka bila je 2015. godine u splitskom underground klubu "Jungla", a nedugo nakon toga kreće organizirati svoje partyje u istom klubu. Ubrzo postaje miljenik splitske publike što mu daje sve više mogućnosti za pokazivanje svojih vještina za deckovima na mjestima kao što su: Ultra Europe Official Afterparties, Love Carnival, Klub Kocka, Komin Neretva…

Također, pult dijeli sa mnogim poznatim imenima: Fernanda Martins, DJ Jock, Insolate, Mia Mendi, TKNO, Oliver Deutschman, F.O.R.M., Vladimir Ačić i ostali. Nakon nekog vremena, odlučuje se baviti produkcijom. Prvo izdanje mu je bilo već 2014. godine za "Skull Diamonds Recordings" nakon kojeg su sljedila i mnoga druga od kojih izdvaja: "Emperor Recordings", "Ole Records", "Nothing But", "LW Recordings" i "Pure Dope Digital". Uskoro se pojavila želja za vlastitom izdavačkom kućom Global Tribe Rec. koju otvara 2019. godine, a već prvo izdanje koje sam producira, dostiže visoko 53. mjesto na Beatportovoj top 100 techno ljestivici.

OVI
Ivan Maretić 20-godišnji je umjetnik iz Splita, a u javnosti poznat pod nazivom OVI. Počeo se zanimati za Techno samo sa svojih 16 godina. Nakon nekoliko godina miksanja na partijima i zabavama na private eventima, dobio je priliku da u svom rodnom gradu postane resident DJ u caffe baru "Fjaka" na plaži Bačvice s prijateljem Danitzom koji mu pomaže u karijeri. Nakon toga njegov ugled je rastao i postao je uočljiv na sceni. Nakon toga je vrtio u splitskoj Kocki i Baraka kolektiv partijima na Braču gdje je dobio status jednog od najomiljenijih mladih umjetnika.

TIAS
Ovaj 24 godišnjak iz Rijeke elektroničku glazbu počeo je slušati u dobi od samo 13 godina, te je istražujući muzički svijet pronašao interes upravo u mračnijim vodama techna. Sa tim istim žarom 2013. godine započinje sa DJ-ingom radi osobnog gušta, ali 2 godine nakon prakse i brušenja vještine počinje puštati po klubovima u Rijeci i okolici. Izdavao je trake za etikete Technodrome / Frequenza Records / Global Tribe / Pure Dope Digital / Syndicate Records / Pure Dope Digital Tamed

Za svoje setove kaže da je svaki vožnja za sebe, ali da se drži dark zvuka i "masnih" basslinija popraćenih mističnim melodijama zvukova podzemlja. Početkom 2017. je počeo u svojim setovima puštati i vlastitu produkciju koja se nimalo ne odmiče od stila kojeg pušta u setovima. Brzo je prepoznat njegov stil i predanost glazbi pa je krenulo i mrdanje floorova. Neki od klubova gdje je puštao: Fort Bourguignon (Pula), Nina Boat Club, Club Seven (SLO), Club Crkva, Club Boa, Volsonis, Fort Turtian (Pula), Moment (SLO), DEPO Club, Q Bar.

IC
-Svoju DJ karijeru započinje 2009. godine, ali ljubav prema elektronici ga dovodi do odluke da krajem 2015. promijeni stil. Ovaj hrabri potez se isplatio, jer njegov trud i talent ostaju zapaženi. Ubrzo postaje rezident Nina Boat Cluba, a u vrlo kratko vrijeme zabilježio je nastupe uz imena poput: D.R.N.D.Y., Uto Karem, Alexander Kowalski, Fabian Jakopetz, Johnny Kaos, Marina Karamarko, Lea Dobricic, te mnoge druge.

ENEY P
Eney P iz Rijeke će predstaviti svoju viziju techna. Svoj stil opisuje kao energičnu, ali sigurnu vožnju kroz mračnu elektroniku. Ovaj Showcase ce mu biti prvijenac na pultu, a prema ekipi iz Outside Connectiona sasvim je spreman za premijeru.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop