Skip to main content
  • 10.09.2019.

Čelično jaka elektronika u novom rovinjskom klubu Steel

U evolucijskom imperativu preživljavanja onaj koji nastavlja dalje nije nužno najjači, najveći ili najagresivniji, već onaj koji se najbolje prilagodi okolišu.

Piše: 


Kako za išta živo sa srčanim ritmom u sebi, ista premisa preslikava se i na život gradova i mjesta koji kroz vrijeme evoluiraju poput živih organizama. Castrum Rubini za historicizmu vične danas je Rovinj, sjajni biser ljudskog i prirodnog pretvoren u poluotok 1763. s beskonačno mnogo priča i obrata u naboru povijesnih skuta osobne priče.

Grad ribara, brodograditelja i trgovaca danas je napolitanka kulturnih utjecaja koja stoji na pragu novog plesnog doba s novim superklubom STEEL gdje hladan, čvrst i gladak čelik stoji u opoziciji vrućih i mekih plesnih noći.

Sirovi dizajn valjanih čeličnih ploča od 6 tona (ne)žive vage i betonska mu braća koja nose strukturu čine 16 metara šanka, a golema čelična ploha, koja je dva desetljeća služila kao za obradu metala, sada kao unikatni memento jedne povijesti postaje nosiva ploča imena kluba te, ozlijeđena i teksturirana vremenom i stvaranjem, stoji ovješena o jedan zid s upisanim STEEL.

Vizualni identitet ove klupske zvijeri nastao je pod paskom DJ Tom Toma, poznatijeg arhitektonskim krugovima kao sin poznate hrvatske arhitektice Stanke Kovačić In der Muhlen.

Tomo In der Muhlen, kao vlasnik STEEL-a, ulijeva u klub svoje dvije ljubavne niti glazbe i arhitekture, noseći sa sobom estetske vizure posvojenog doma New Yorka pa bi sasvim lako, u neki opskurni sat na flooru kada se svi svemiri stapaju, Sv. Eufemiju mogao zamijeniti s kipom Slobode.

Bivša tvornica konzervi od otvaranja u svibnju sada stvara nešto drugo u svojoj utrobi u kojoj udobno može plesati 1000 parova stopala za novu rovinjsku elektroničku plesnu renesansu, a tu su i sjajni gosti kao što su Marko Nastić, Da Candy (Ukr), ADOO, Ofenbach, Red Bull Music sa Tiger & Woodsom, Jan Kincl, DJ Katch (Njem), Marco Dez (Ita), Miss Wallace (Ita), Lorenzo, Bizzo, Driverr, Karamatich, Sicillio & Hudi, Van Art (Njem) i Tomo in der Muhlen sam.

Tehnički detalji su vertigo divne predanosti projektu i ulaganja u budućnost glazbofilnih noći koje tek imaju doći. 500.000 € investicije ekipa iza zastora ulupala je samo u ozvučenje te se nije zadovoljila ničim manjim od VOID soundsystema.

Kao dio stalne opreme za pultom živi Pioneer Nexus 2000, analogni Xone 96 s Technics gramofonima, full HD ekrani, CO2 topovi, UV rasvjeta, beskonačno mnogo efekata za svjetlosni dizajn… Za sve vas kojima se baš pije nešto neobično, kreativno is kišobranom kao crescendom u čaši, na raspolaganju je Bar levels ekipa koja miksa koktele.

Na čemu plešemo uskoro pitaš? Hvala ti na pitanju. Pa kaže na Allianceu 20. i 21. rujna, mega dobroj festivalskoj dvodnevki glazbe za najveću techno, house i minimal ekstravaganzu Rovinja gdje pult za ovaj Rebel Alliance preuzimaju Marko Nastić, Ray Okpara, Tomo in der Muhlen, Okain, Teo Harouda, Adoo i Sicillio.

FB EVENT: Alliance festival by STEEL and Easy Tiger

Samo polako tigre. Dođi u Rovinj, pripremi uši i oči, stegni žnirance i uživaj u novoj jesenskoj šihti plesa. Lišće možda odustaje od držanja za svoje grane, no na čeličnom flooru nema odustajanja do fajrunta.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2